Το “Σχέδιο Πόλυμοντ” και το μυστήριο του “Τριγώνου των Βερμούδων”

Το “Σχέδιο Πόλυμοντ” οραματιζόταν να ρίξει άπλετο φως στην ευρύτερη περιοχή του “Τριγώνου των Βερμούδων”

Στις 7 Ιουλίου του 1977, το σοβιετικό ερευνητικό πλοίο “Βίκτορ Μπουγκάεφ” ετοιμαζόταν να αποπλεύσει από το καναδικό λιμάνι του Χάλιφαξ στη Νέα Σκωτία, για να διαλευκάνει το μυστήριο του “Τριγώνου των Βερμούδων”.

Το σοβιετικό αυτό πλοίο ήταν ένα από τα δέκα σκάφη συνολικά, πέντε σοβιετικά και πέντε αμερικανικά, που θα προσπαθούσαν να βρουν εξήγηση για τις μυστηριώδεις εξαφανίσεις περισσότερων από 50 πλοίων και 20 περίπου αεροπλάνων στην παράδοξη αυτή περιοχή του Ατλαντικού Ωκεανού.

Αν και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η Σοβιετική Ένωση είχαν ήδη διεξάγει μέχρι τότε χωριστές μελέτες στο “Τρίγωνο των Βερμούδων”, η αποστολή που ετοιμαζόταν να ξεκινήσει, με το κωδικό όνομα “Σχέδιο Πόλυμοντ”, θα έδινε την ευκαιρία για ανταλλαγή πολύτιμων πληροφοριών στην πιο σημαντική μετεωρολογική έρευνα που είχε δει μέχρι τότε ο πλανήτης, ειδικά στη συγκεκριμένη αυτή θαλάσσια περιοχή.

Οι επιστήμονες των δύο ισχυρών κρατών είχαν ήδη αποφασίσει να ανταλλάξουν τις πληροφορίες που θα συγκέντρωναν, ύστερα από σχετική συμφωνία που έγινε στα πλαίσια της “Διεθνούς Οργάνωσης Μετεωρολογίας”.

Το σοβιετικό σκάφος θα συγκέντρωνε τις έρευνές του σε μια περιορισμένη περιοχή, που εστιαζόταν στην κορυφή του πολυθρύλητου “Τριγώνου των Βερμούδων”. Κάθε πλοίο από εκείνα που συμμετείχαν στο “Σχέδιο Πόλυμοντ” σκόπευε να ποντίσει στον πυθμένα του Ατλαντικού και σε βάθος 5.000 μέτρων διάφορα ηλεκτρονικά όργανα, τα οποία θα κατέγραφαν τα θαλάσσια ρεύματα επί ένα ολόκληρο έτος, ψάχνοντας να βρουν μήπως αυτό έπαιζε ρόλο στις μυστηριώδεις εξαφανίσεις τόσων πολλών πλοίων και αεροπλάνων.

Μάλιστα, από τα 120 άτομα, που επάνδρωναν το πλήρωμα του “Βίκτορ Μπουγκάεφ”, τα 59 ήταν επιστήμονες, ενώ 11 ήταν φοιτητές των Πανεπιστημίων του Λένινγκραντ και της Μόσχας, αλλά και του Μετεωρολογικού Ινστιτούτου της Οδησσού.

Το “Σχέδιο Πόλυμοντ” οραματιζόταν να ρίξει άπλετο φως στην ευρύτερη περιοχή του “Τριγώνου των Βερμούδων”, ώστε να αρθεί το μυστήριο που το σκέπαζε για χρόνια, τρομοκρατώντας ναυτικούς και πιλότους που το διέσχιζαν.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 07/07/1977…

makedonia 1977

strangepress.gr

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι