Ρώσοι βρήκαν το «ναυάγιο» ενός διαστημοπλοίου από άλλο πλανήτη

Ταυτοποιήθηκαν δέκα κομμάτια συντριμμιών, με δύο από αυτά που μέτρησαν, πάνω από 30 μέτρα το καθένα.

Το καλοκαίρι του 1979 η βρετανική εφημερίδα Reveille  δημοσίευσε ένα άρθρο σχετικά με τους ισχυρισμούς του σοβιετικού αστροφυσικού καθηγητή Sergei Boshich ότι είχε ανακαλύψει «το ναυάγιο ενός διαστημοπλοίου από άλλο πλανήτη» που ήταν σε τροχιά γύρω από Γη και θα μπορούσε να περιέχει τα σώματα ξένων όντων!

Reveille

Η ιστορία δημοσιεύθηκε σε διάφορες εφημερίδες, συμπεριλαμβανομένης και της New Scientist , η οποία προσέγγισε τον ισχυρισμό με σκεπτικισμό, και είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί.

Τι έλεγε λοιπόν ο Boshich ότι είχαν βρει;

Ο Sergei Boshich ισχυρίζεται ότι οι επιστήμονες αρχικά είχαν αρχίσει να παρατηρούν συντρίμια γύρω από τη Γη στη δεκαετία του 1960 και είχαν ταυτοποιήσει δέκα κομμάτια συντριμμιών, με δύο από αυτά που μέτρησαν, πάνω από 30 μέτρα το καθένα.

Ο Sergei Boshich υπολόγισε τις τροχιές του διαστημικού ναυαγίου και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι είχε εξαπλωθεί μετά από ένα είδος έκρηξης στο διάστημα, στις 18 Δεκεμβρίου 1955.

Σύμφωνα με τον ίδιο και την ομάδα επιστημόνων του, όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι ένα εξωγήινο διαστημικό σκάφος εξερράγη στο διάστημα. 

Ο Δρ. Βλαντιμίρ Αζχαζά  φυσικός της Μόσχας δήλωσε:

«Οι μετεωρίτες δεν έχουν τροχιά, κινούνται χωρίς σκοπό, πετάγονται ασταμάτητα στο διάστημα και δεν εκρήγνυνται αυθόρμητα. Όλα τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει κατά την τελευταία δεκαετία δείχνουν  ένα εξωγήινο σκάφος που έχει εκραγεί στο διάστημα. Πρέπει να ξεκινήσει μια αποστολή διάσωσης. Το σκάφος, ή αυτό που έχει απομένει, πρέπει να επανασυναρμολογηθεί εδώ στη Γη. Τα οφέλη για την ανθρωπότητα μπορεί να είναι εκπληκτικά».

Παρόλο που τόσο η αμερικανική όσο και η βρετανική κυβέρνηση έδειξαν σταθερό ενδιαφέρον την εποχή εκείνη, δεν πραγματοποιήθηκε καμιά προσπάθεια εντοπισμού και ενδεχομένως επιβίβασης των υποτιθέμενων συντριμμιών.

Ωστόσο υπάρχει μια  θεωρία που υποστηρίζει πως όλο αυτό ήταν κάτι που ξεκίνησε από τους Σοβιετικούς για να προκαλέσει παραπληροφόρηση στον Ψυχρό Πόλεμο της εποχής.

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι