Μυστηριώδη φωτεινά αντικείμενα με υπερηχητικές ταχύτητες στην Ουάσινγκτον, το 1952…

Στις 27 Ιουλίου του 1952, οι αμερικανικές υπηρεσίες της Πολεμικής Αεροπορίας ανακοίνωσαν ότι για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα εμφανίστηκαν πάνω από την Ουάσινγκτον μυστηριώδη ιπτάμενα αντικείμενα, τα οποία κινούνταν με ταχύτητα πολύ μεγαλύτερη από εκείνη των αεριωθούμενων αεροσκαφών.

Πράγματι, όλες οι αναφορές των πιλότων των μαχητικών αεροπλάνων, τα οποία απογειώθηκαν για να καταδιώξουν τα Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα, τόνιζαν ότι δεν κατέστη εφικτό να τα πλησιάσουν λόγω της ασύλληπτης ταχύτητάς τους, που, σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους, ξεπερνούσε τα 550 μίλια την ώρα.

Μάλιστα, τα πρώτα από αυτά τα πτητικά μηχανήματα επισημάνθηκαν κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ αμέσως τέσσερα αεριωθούμενα ανυψώθηκαν και τέθηκαν σε καταδίωξή τους, χωρίς, όμως, κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Οι πιλότοι των αεροσκαφών, όταν επέστρεψαν στις βάσεις τους, ανέφεραν ότι μπόρεσαν να διακρίνουν καθαρότατα αυτά τα τέσσερα φωτεινά αντικείμενα να προπορεύονται. Αλλά και οι κυβερνήτες των επιβατηγών αεροπλάνων, που πετούσαν στην περιοχή, αντιλήφθηκαν κι εκείνοι τα μυστηριώδη αυτά οχήματα και τα ανέφεραν στον Πύργο Ελέγχου.

Ένας από τους αεροπόρους, ο Υποσμηναγός Patterson, δήλωσε ότι διέκρινε μπροστά του τέσσερα φωτεινά σώματα, που απείχαν περίπου 10 μίλια από τη θέση του και βρίσκονταν λίγο ψηλότερα από το δικό του αεροσκάφος και τα καταδίωξε. Όμως, δεν κατόρθωσε να τα προσεγγίσει. Λίγα λεπτά αργότερα, ο Υποσμηναγός είδε ξανά ένα λευκό σταθερό φως στον ορίζοντα, το οποίο χάθηκε από μπροστά του μέσα σ’ ένα λεπτό.

Ωστόσο, εκπρόσωπος της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας σε δηλώσεις του είπε:

«Δε γνωρίζουμε τι είναι αυτές οι παράξενες ιπτάμενες μηχανές, ούτε διαθέτουμε αποδείξεις εάν πρόκειται για εξωγήινους ιπτάμενους δίσκους ή όχι».

Τα μυστηριώδη φωτεινά αντικείμενα με τις υπερηχητικές ταχύτητες, που εμφανίστηκαν ξανά πάνω από τον ουρανό της Ουάσινγκτον, προκάλεσαν ένα νέο κύμα αντιδράσεων και φοβικού παροξυσμού στην αμερικανική κοινωνία.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», στις 29/07/1952…

efimerida eleftheria

strangepress.gr

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι