Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αστρονόμοι εντόπισαν μυστηριώδη έκρηξη φωτός που πρωτοεμφανίστηκε το 1437

Αστρονόμοι εντόπισαν μυστηριώδη έκρηξη φωτός που πρωτοεμφανίστηκε το 1437

Κορέα, 11 Μαρτίου 1437. Την εποχή εκείνη, ήταν μια ενωμένη χώρα υπό την κυριαρχία της δυναστείας Joseon και τα χαρτονομίσματα είχαν μόλις εφευρεθεί στη χερσόνησο.

Την ίδια παραμονή, όμως, οι κορεάτες αστροναύτες μαρτυρούν μια έκρηξη φωτός που υποψιάζονται ότι μπορεί να ήταν η γέννηση ενός νέου άστρου μέσα στον γαλαξία μας. Για 14 ημέρες, αυτό το νέο φως κοσμεί τον νυχτερινό ουρανό, μέχρι να εξαφανιστεί χωρίς ίχνος.

Τεκμηριωμένο σε φιλοσοφικά κείμενα, η λεπτομερής περιγραφή του γεγονότος έδειξε ότι είναι περισσότερο από ένα γνήσιο αστρονομικό γεγονός και όχι τίποτα πιο μυθικό . Τώρα, όπως αναφέρθηκε στο Nature , σύγχρονοι αστρονόμοι με επικεφαλής το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας έχουν βρει την πηγή του φωτός: μια nova, που βρίσκεται στον Αστερισμό του Σκορπιού .

Τι ακριβώς είναι μια nova; Παρά το ότι το όνομα, δεν συνδέεται πραγματικά με τους υπερκαινοφανείς, τους πολύ πιο ενεργητικούς, πυρακτωμένους, ένδοξους αστρικούς θανάτους που παίρνουν διάφορες μορφές. Η λέξη "nova" μπορεί να προέρχεται από μια φράση που σημαίνει "νέο αστέρι", αλλά ειρωνικά, περιλαμβάνουν λευκούς νάνους - τα βασικά κατάλοιπα εξαιρετικά παλαιών, νεκρών αστεριών.

Τα Novae γενικά σχηματίζονται σε δυαδικά συστήματα που περιέχουν ένα αστέρι χαμηλής μάζας και ένα λευκό νάνο. Εάν περιστρέφονται ιδιαίτερα γύρω από την τροχιά, τότε ο λευκός νάνος μπορεί να κλέψει το αέριο από το εξωτερικό περίβλημα του αστεριού του συντρόφου με την πάροδο του χρόνου. Τελικά, όλο αυτό το αέριο υδρογόνου που συσσωρεύεται στον λευκό νάνο φτάνει σε ένα σημείο όπου γίνεται απίστευτα συμπιεσμένο από τις δυνάμεις της βαρύτητας - και υφίσταται ανεξέλεγκτη σύντηξη .

Αυτό παράγει μια αξιοσημείωτη ποσότητα ενέργειας, η οποία μπορεί να φανεί σε απέραντες αποστάσεις. Είναι περιστασιακά που έχουν θεαθεί από τη Γη, και φαίνεται ότι αυτό το είδος της ουράνιας επίδειξης πυροτεχνημάτων είδαν οι Κορεάτες αστρονόμοι πίσω στο έτος 1437.

ekriksi fotos 1

Το νέο φως παρατηρήθηκε πρώτα για ένα δεκαπενθήμερο το 1437.

Η πηγή ήταν η Nova Scorpii 1437. Αυτή η "μη καταστρεπτική πυρηνική έκρηξη" δεν ήταν εύκολο να βρεθεί, ειδικά καθώς το γεγονός έγινε μάρτυρας πολλών αιώνων πριν. Μέχρι τώρα, οι πυρκαγιές έχουν καεί.

Ευτυχώς, οι novae τείνουν να αφήνουν ένα υπόλοιπο υπογραφής πολύ καιρό μετά τη διακοπή της πυρκαγιάς: με τις ψυχρές στάχτες και τα κάρβουνα της αρχικής έκρηξης. Χρησιμοποιώντας ιστορικές πληροφορίες και πολύ παλιές φωτογραφικές πλάκες, η ομάδα βρήκε με επιτυχία το φάντασμα της νέας στην ουρά του Σκορπιού.

Μετά από μια πιο προσεκτική ματιά στο υπεύθυνο σύστημα, η ομάδα διαπίστωσε ότι στη δεκαετία του 1930 και του 1940, οι πυρκαγιές εξακολουθούσαν να εκτοξεύονται. Γνωστά ως novae νάνοι, που σχηματίζονται όταν η προσαύξηση του φυσικού αερίου από τον λευκό νάνο εξακολουθεί να συμβαίνει αρκετά ταχέως.

Θεωρήθηκαν ότι είναι αρκετά σπάνια χαρακτηριστικά, αλλά οι συντάκτες της μελέτης καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι "πολλά παλιά novae γίνονται novae νάνοι ... μεταξύ διαδοχικών εκρήξεων nova".

Ο κόσμος άλλαξε πολύ μεταξύ του ύψους της δυναστείας του Joseon και της έλευσης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά με σαφήνεια, στο διάστημα, κάποια πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ.

Πηγή , Πηγή

{ampz:inside_item}
© 2020 www.Pyli-Apokalypseis.com - Όροι Χρήσης