Παράξενα μηνύματα από αστέρια προέρχονται «πιθανότατα» από εξωγήινους

Παράξενα μηνύματα που προέρχονται από τα αστέρια είναι «κατά πάσα πιθανότητα» από εξωγήινους, λένε οι επιστήμονες.

«Είναι πολύ νωρίς για να αποδώσουμε κατηγορηματικά αυτά τα σήματα σε δραστηριότητες των εξωγήινων πολιτισμών" τονίζει μια ομάδα επιστημόνων που αναζητούν  αν οι εξωγήινοι έχουν προειδοποιήσει - αλλά τα σήματα είναι ενθαρρυντικά

Από τον Andrew Griffin

Οι επιστήμονες έχουν ακούσει εξαιρετικά ασυνήθιστα μηνύματα από βαθιά στο διάστημα που νομίζουν ότι προέρχονται από εξωγήινους.

Μια νέα ανάλυση της παράξενη διαμόρφωσης σε ένα μικρό σύνολο των άστρων φαίνεται να δείχνει ότι θα μπορούσε να προέρχεται από εξωγήινη νοημοσύνη που ψάχνει για να μας προειδοποιήσει για την ύπαρξή τους.

Η νέα μελέτη αναφέρει το πόρισμα των ειδικών διαμορφώσεων ότι μόλις 234 από τα 2,5 εκατομμύρια αστέρια που έχουν παρατηρηθεί κατά τη διάρκεια μιας έρευνας του ουρανού. Το έργο διαπιστώθηκε ότι ένα μικρό κλάσμα από αυτά φαινόταν να συμπεριφέρεται παράξενα.

Και δεν φαίνεται να υπάρχει προφανής εξήγηση για το τι συμβαίνει, αφήνοντας τους επιστήμονες πίσω από το χαρτί για να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι τα μηνύματα προέρχονται από εξωγήινους.

Σχεδόν όλα τα αστέρια μπορούμε να δούμε ότι είναι φυσιολογικά. Εκτός από τα 234 που είναι πολύ περίεργα.

«Θεωρούμε ότι ανιχνεύονται σήματα έχουν ακριβώς το σχήμα ενός σήματος [εξωγήινης νοημοσύνης] που προέβλεπε το  προηγούμενο  δημοσίευμα και, συνεπώς, σε συμφωνία με αυτήν την υπόθεση», γράφουν EF Borra και Ε Trottier σε ένα νέο έγγραφο. "Το γεγονός ότι βρίσκονται μόνο σε ένα πολύ μικρό κλάσμα των άστρων μέσα σε ένα στενό φασματικό εύρος με επίκεντρο κοντά στο φασματικό τύπο του ήλιου είναι επίσης σε συμφωνία με την υπόθεση ETI," σημειώνουν οι δύο επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Laval στο Κεμπέκ.

Η έρευνα έχει γίνει δεκτή για δημοσίευση στο περιοδικό Εκδόσεις της Αστρονομικής Εταιρείας του Ειρηνικού, υπό τον τίτλο «Σήματα πιθανότατα από Εξωγήινη Νοημοσύνη».

Αλλά καθιστούν σαφές ότι η συνέχιση των εργασιών θα πρέπει να γίνει για να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει αυτή την υπόθεση. Αυτό που θα πρέπει να γίνει με τις παρακολουθήσεις των ίδιων σημάτων με διαφορετικό εξοπλισμό έτσι ώστε να μπορούν να απορριφθούν όλες οι άλλες εξηγήσεις.

Απίστευτη: Σε μια πρωτοβουλία που έχει συσταθεί αυτό το έτος για να ψάξουν για εξωγήινη ζωή και υποστηρίζεται από άτομα, συμπεριλαμβανομένων του Stephen Hawking και του Mark Zuckerberg - ειπώθηκε ότι το μήνυμα ήταν ελπιδοφόρο. Αλλά τόνισαν ότι οι εργασίες θα πρέπει να γίνουν πριν να μπορούν να "αποδωθούν κατηγορηματικά" σε εξωγήινους.

«Το ένα στα 10.000 αντικείμενα με ασυνήθιστο φάσματα που είδαν οι Borra και Trottier σίγουρα αξίζουν πρόσθετη μελέτη," είπε η ομάδα σε μια δήλωσή της. "Ωστόσο, οι έκτακτες επισημάνσεις απαιτούν εξαιρετικές αποδείξεις.

"Είναι πολύ νωρίς για να αποδώσουμε κατηγορηματικά αυτές τα δήθεν σήματα στις δραστηριότητες των εξωγήινων πολιτισμών. Διεθνώς συμφωνημένα πρωτόκολλα για τις αναζητήσεις και την απόδειξη της προηγμένης ζωής πέρα ​​από τη Γη (SETI) απαιτούν από τους υποψηφίους να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητες ομάδες με τα δικά τους τηλεσκόπια, και για όλες τις φυσικές εξηγήσεις που πρέπει να εξαντληθούν πριν από την επίκληση εξωγήινου παράγοντα ως εξήγηση.

"Η προσεκτική εργασία πρέπει να αναλάβει να καθορίσει ψευδώς θετικά ποσοστά, για να αποκλειστούν οι φυσικές και οργανικές εξηγήσεις, και το σημαντικότερο, να επιβεβαιώσουν ανιχνεύσεις με τη χρήση δύο ή περισσότερων ανεξάρτητων τηλεσκοπίων."
Απόδοση: kavalarissa.eu - Πηγή: The Independent / kavalarissa.eu

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι