Αρχαία Μαγικά Βιβλία που υπόσχονται Υπερδυνάμεις: Το Σολομωνικό Ars Notoria [Βίντεο]

Ένα Σολομωνικό γριμόριο που γράφτηκε κατά τον 13ο αιώνα, το Ars Notoria δεν περιέχει ξόρκια ή φίλτρα. Αντίθετα, επικεντρώνεται στην απόκτηση της μάθησης, τον έλεγχο της μνήμης, και την απόκτηση γνώσεων από δύσκολα βιβλία.

Το Ars Notoria υπόσχεται, σ' αυτούς που το εξασκούν, την απόκτηση των ελεύθερων τεχνών, δηλαδή την γεωμετρία, αριθμητική [1], και φιλοσοφία μεταξύ άλλων, μέσα από μια μακρά διαδικασία καθημερινού οραματισμού, αναπόλησης, και δημηγορίας. Μέσα από αυτές τις ομιλίες, μπορείτε να παρακαλούν τον Θεό για πνευματικά δώρα, όπως η ευγλωττία, οι αυξημένες αισθήσεις, η σοφία και η τέλεια μνήμη [2].

solomoniko Ars Notoria 1

Όσον αφορά τη φώτιση που παρέχει το βιβλίο, το Ars Notoria αποφύγει μερικές από τις πιο κακόβουλες πτυχές της μαγείας. Ωστόσο, δεν έχουν πειστεί όλοι για την καλοήθη φύση της μαγείας του.

Ένας αξιοσημείωτος μοναχός του 14ου αιώνα, ο Ιωάννης του Morigny, ευλαβικά ακολούθησε τις διδασκαλίες του Ars Notoria και είχε στοιχειωμένα οράματα, έως ότου ο ίδιος υποστήριξε ότι τα ίδια τα οράματα ήταν δαιμονικού χαρακτήρα [3]. Προειδοποίησε τους ανθρώπους για την διαβολική φύση του Ars Notoria στο δικό του μυστικιστικό χειρόγραφο, το Liber Visonum [4].

Αναφορές:

1.http://www.esotericarchives.com/notoria/notoria.htm

2.http://www.academia.edu/1538774/The_Art_of_memory_and_magic_the_ars_memorativa_and_the_ars_notoria_in_Culture_of_Memory_in_East_Central_Europe_in_the_Late_Middle_Ages_and_the_Early_Modern_Period_ed._Rafal_Wojcik_87-93._Poznan_Bibioteka_Uniwersytecka_2008

3.https://scholarship.rice.edu/bitstream/handle/1911/71736/Fanger_Sacred%20and%20Secular.pdf?sequence=1

4.http://www.esoteric.msu.edu/VolumeIII/pdf-folder/MorignyTrans.pdf /  Πηγή

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι