Επιστήμονες απαντούν για τις μυστηριώδες φωτεινές σφαίρες πάνω από τα Brown Mountain [Βίντεο]

Μια ομάδα επιστημόνων έχει κυκλοφορήσει ένα βίντεο απόδειξη επιδεικνύοντας τα διάσημα φώτα Brown Mountain σε όλο τους το μεγαλείο.

Λίγα UFO είναι τόσο θρυλικό, όσο τα φώτα που κάνουν τις εμφανίσεις τους πάνω από τα Brown Mountain της Βόρειας Καρολίνας. Με τα χρόνια, αυτό το παράξενο φαινόμενο προβλημάτισε τους ειδικούς όσο και τους ερασιτέχνες και καμία εξήγηση δεν βγήκε στον ορίζοντα. Τώρα είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην αποκάλυψη αυτού του μυστηρίου, καθώς μια ομάδα επιστημόνων από το Κρατικό Πανεπιστήμιο Appalachian κατάφεραν να δώσουν το βίντεο απόδειξη αυτής του ανώμαλου φωτεινού φαινόμενου.

Κατά τη διάρκεια του περασμένου αιώνα, η δημοτικότητα των φώτων Brown Mountain έχει αυξηθεί σταθερά, όπως και η συχνότητα εμφάνισης τους από ακόμα ανεξήγητες σφαίρες. Για τα φώτα φαντάσματα με αιθέρια UFO, έχουν δοθεί πολλαπλές ερμηνείες αλλά καμία δεν είναι πειστική. Το μόνο πράγμα που είναι σίγουρο είναι ότι τα φώτα είναι πραγματικά, εμφανίζονται σποραικά και εξαφανίζονται εξίσου ξαφνικά όπως εμφανίζονται

Κινούμενη από την περίεργη συμπεριφορά τους, ο φυσικός Daniel Caton από το Κρατικό Πανεπιστήμιο Appalachian συγκέντρωσε μια ομάδα εξίσου περίεργων επιστημόνων και δημιούργησαν μια οπτική θέα στα Brown Mountain. Δύο κάμερες είχαν ενεργοποιηθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας και τα βίντεο αποστέλλονταν μέσω εργαστηριακών συστημάτων της ομάδας πίσω στο App μέλος. Αυτό ήταν πριν από δύο χρόνια και από τότε, η ομάδα ερυνούσε τα βίντεο κάθε βράδυ, ελπίζοντας να βρει στοιχεία που θα μπορούσαν να προσφέρουν μια εξήγηση για τις ανεξήγητες λάμπει σφαίρες.

Οι δύο κάμερες επέτρεψαν στους επιστήμονες να εξαλείψουν ψευδείς ενδείξεις, όπως δυσλειτουργίες φακών ή φωτοβολίδων. Αν ένα αντικείμενο εμφανίζονταν σε μία μόνο κάμερα, θα μπορούσε να ήταν ένα τεχνούργημα ή δυσλειτουργία. Αλλά αν ήταν ορατή και από τις δύο πλευρές, η ομάδα είχε λόγους να πιστοποιήσει την αυθεντικότητά του. Την νύχτα της 16ης Ιουλίου, η ομάδα "αλίευσε" τελικά το πρώτο τους δείγμα.

Η περιγραφή του YouTube για το βίντεο παραπάνω έχει ως εξής:

"Εικόνες από το ξημέρωμα \30 δευτερολέπτων. Κυρίως συννεφιά, ειδικά νωρίς, με την έγκαιρη αστραπή. Μερικά εμφανίζονταν αργά, με τα αστέρια να αυξάνονται σε γωνίες και να εμφανίζεται ένα ακανόνιστο φως ψηλά στην κορυφογραμμή, σε ~ 0:18, 0:25, 0:34, και 0:43. Αυτό φαίνεται και στις δύο φωτογραφικές μηχανές και δεν αλλάζει θέση πάνω από το χρονόμετρο διαστήματος, που σημαίνει ότι δεν είναι ένα αστέρι. Είναι πάρα πολύ υψηλά "

Το παραπάνω βίντεο είναι η πρώτη ηχογράφηση, όπου και οι δύο φωτογραφικές μηχανές πήραν ένα αντικείμενο με την ίδια ακριβώς στιγμή. Αν και συγκινημένοι, οι επιστήμονες ανέλυσαν προσεκτικά τις εικόνες και προσδιόρισαν ότι το αντικείμενο ήταν πράγματι φυσικό, ή τουλάχιστον ορατό. Τα Brown Mountain φώτα είναι ακόμα εκεί.

Η πρώτη γραπτή αναφορά από τις φωτεινές σφαίρες προέρχεται από ένα  άρθρο του 1913  που δημοσιεύθηκε στην Charlotte Observer.

"Το μυστηριώδες φως που βλέπει ακριβώς πάνω από τον ορίζοντα σχεδόν κάθε βράδυ σε μορφή κροταλία Knob, κοντά στο Cold Spring, στο δρόμο Morganton, περίπου επτά μίλια από εδώ, είναι ακόμα μπλέκοντας τους άλλους ερευνητές. Όλες οι θεωρίες ως προς την καταγωγή ή τη φύση του είτε έχουν εκραγεί ή να πέσει μέσα από την έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων για την υποστήριξή τους. "

Τότε, τα φώτα εμφανίζονταν αρκετά συχνά και το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ έστειλε ειδικούς να ερευνήσουν. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα φώτα προκαλούνται από ένα συνδυασμό προβολέων αυτοκινήτου σε παράξενα ρεύματα αέρα και άλλα διάφορα φαινόμενα. Αλλά όταν μια πλημμύρα έπληξε την περιοχή το 1916, οι παράξενες σφαίρες ξακολουθούσαν να εμφανίζονται.

Η πλημμύρα ήταν καταστροφική, όπου περισσότερα από 50 σπίτια καταστράφηκαν εντελώς, σιδηρόδρομοι καταστράφηκαν αι καλύφθηκαν από τα συντρίμμια, γέφυρες κατέρρευσαν και παρέσυραν μαζί τους δρόμους και ηλεκτροφόρα καλώδια. Χωρίς προβολείς και χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στην περιοχή, μια διαφορετική εξήγηση για το Brown Mountain φωτεινό φαινόμενο έπρεπε να βρεθεί.

Το 1922 μια δεύτερη έρευνα επιχειρήθηκε και θα μπορούσε να βρει μόνο   φυσικά αίτια  για τα φώτα, αν και εκείνοι που τους είδαν επέμειναν οι σφαίρες έδειξαν ευφυή συμπεριφορά και σίγουρα δεν ήταν οπτικές ψευδαισθήσεις.

Περισσότερα από 100 χρόνια έχουν περάσει από τότε που οι άνθρωποι άρχισαν την πρώτη ακρόαση σχετικά με τα παράξενα φώτα Μπράουν βουνό και τις γνώσεις μας σχετικά με το θέμα εξακολουθεί να είναι λεπτό. Ίσως βίντεο σαν αυτό θα αφυπνίσει το ενδιαφέρον του επιστημονικού κόσμου και μια μέρα κάποιες πραγματικές έρευνες μπορεί να γίνουν.

Πηγή

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι