Το συμβάν της Tunguska - Το Ρώσικο Roswell [Βίντεο]

Το πρωί της 30ης του Ιούνη του 1908 ο ουρανός εξερράγη επάνω από μια απομακρυσμένη περιοχή της κεντρικής Σιβηρίας.

Μια μπάλα φωτιάς με ισχύ εκατονταπλάσια αυτή της έκρηξης στη Χιροσίμα, διέσχισε την ατμόσφαιρα 'σα να επρόκειτο για έναν δεύτερο ήλιο, σύμφωνα με τις μαρτυρίες όσων την είδαν.

Οι περισσότεροι από αυτούς ισχυρίστηκαν ότι μετά την έκρηξη οι κάτοικοι είχαν καλυφθεί από μια έντονη ζέστη σαν να βράζουν, ενώ ολόκληρες οικογένειες πέθαιναν.

Οι επιστήμονες σήμερα πιστεύουν ότι ήταν ένα μικρό τμήμα ενός κομήτη ή ενός αστεροειδή.

Λεπτομερής συστηματικές αναφορές αυτοπτών μαρτύρων άρχισαν να συγκεντρώνονται το 1959, από συνεντεύξεις πολλών γηγενών ανθρώπων που ήταν μέσα στα 100 χιλιόμετρα (60 μίλια) απόσταση από την έκρηξη.

Tunguska 1

Επίσης την ίδια χρονιά το γεγονός μπήκε καθυστερημένα στην πρώτη σελίδα των N.Y.Times, και οι ρώσοι επιστήμονες ανέφεραν ότι βρήκαν ραδιενέργεια στην περιοχή κι ότι τα στοιχεία δεν αρκούσαν για να εξηγηθεί η έκρηξη.

Οι περισσότεροι από αυτούς ισχυρίστηκαν ότι μετά την έκρηξη οι κάτοικοι είχαν καλυφθεί από μια έντονη ζέστη σαν να βράζουν, ενώ ολόκληρες οικογένειες πέθαιναν.

Επίσης υπάρχει και μια ασυμφωνία στην ημερομηνία του συμβάν, ίσως εξαιτίας του χρονικού διαστήματος μεταξύ συμβάν και συγκέντρωση εκθέσεων.

Υπάρχουν πολλά μυστήρια στον κόσμο τα οποία δεν έχουν απαντηθεί από το διεθνές επιστημονικό κατεστημένο.

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι