Το κρανίο Sealand - Ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα αντικείμενα [Βίντεο]

Περιέργως πως, λίγοι ερευνητές έχουν δείξει ενδιαφέρον για την ανάλυση του μυστηριώδους ευρήματος, ίσως επειδή φοβούνται ότι αυτό που θα ανακάλυπταν θα μπορούσε να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε την ανθρώπινη προέλευση, αλλά και ολόκληρη την ιστορία μας…

To κρανίο Sealand ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2007 από εργάτες οι οποίοι δούλευαν για μία αντικατάσταση υπόγειων αγωγών σε ένα σπίτι, στην περιοχή Olstykke, σε ένα νησί Sealand της Δανίας. Αν και έγινε πρωτοσέλιδο στα τοπικά μέσα ενημέρωσης κατά τη χρονικό εκείνο διάστημα, δεν προέκυψε κάποια σημαντική πληροφορία.

kranio Sealand 1

Ήταν το 2010 όταν το κρανίο εξετάστηκε στο Κολέγιο Κτηνιατρικής στη Δανία. Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν ήταν σε θέση να λύσουν το μυστήριο, ούτε τα ίδια του τα δεδομένα του κρανίου μπορούσαν να τους δώσουν λαβές ώστε να εξηγήσουν σε ποιο είδος ανήκε.

kranio Sealand 1

«Αν και μοιάζει με κρανίο θηλαστικού, ορισμένα χαρακτηριστικά του το καθιστούν αδύνατο να χωρέσει στον κατάλογο ταξινόμησης», είπαν οι επιστήμονες.

Δεδομένου ότι οι ερευνητές του Κολεγίου Κτηνιατρικής δεν ήταν σε θέση να παράσχουν περαιτέρω πληροφορίες, το κρανίο εστάλη στο Ινστιτούτο Niels Bohr στην Κοπεγχάγη. Εκεί, η χρονολόγηση με άνθρακα έδειξε ότι αυτό το μυστηριώδες ον έζησε κάπου μεταξύ 1200 και 1280 π.Χ.

Παραδόξως, το κρανίο βρέθηκε θαμμένο πάνω από αγωγούς που είχαν εγκατασταθεί το 1900 – μία ένδειξη που θα μπορούσε να σημαίνει πολλά…

kranio Sealand 2

Οι κάτοικοι του Olstykke μαρτυρούν την ύπαρξη μίας παλαιάς λέσχης στην περιοχή η οποία ονομαζόταν l’Ordre Lux Pegasos (Το Τάγμα του Φωτός του Πήγασου). Ο σύλλογος ήταν γνωστός ως θεματοφύλακας παράξενων αντικειμένων.

Ίσως, λοιπόν, το είχαν εντοπίσει και το διατηρούσαν στην συλλογή τους. Αυτός μπορεί να είναι και ο λόγος που δεν βρέθηκε κάποιο άλλο μέρος του σώματος-σκελετού του κρανίου.

Έτσι, σχετικά με την προέλευση και το ποιος και γιατί έθαψε το κρανίο, υπάρχει ένα μυστήριο μέχρι σήμερα.

Το κρανίο Sealand  είναι 1,5 φορές μεγαλύτερο από το κρανίο Homo Sapiens. Έχει ομαλή επιφάνεια, το οποίο υποδεικνύει ότι αυτό και η «οικογένειά» του είχαν προσαρμοστεί στο κρύο περιβάλλον. Τα πολύ μεγάλα μάτια μπορεί να δείχνουν ότι αυτά τα πλάσματα δρούσαν, κυρίως, κατά την διάρκεια της νύχτας.

Ίσως, λοιπόν, θα μπορούσε να ανήκει σε ένα είδος πρωτευόντων που έζησε κατά το μακρινό παρελθόν -υπόθεση που ενδεχομένως υποβοηθείται να ευσταθεί από τα δόντια.

Σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσε να έχει κάποιους είδους «συγγένειας» με την μαϊμού-κουκουβάγια, τον τάρσιο κλπ., αλλά αυτή η υπόθεση χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να το αποδειχτεί.

Owl Monkey

Owl Monkey (Μαϊμού-Κουκουβάγια)

 

koukouvagia

Κρανίο Μαϊμού-Κουκουβάγιας

 

tarsios

Τάρσιος

 

kranio tarsiou

Κρανίο Τάρσιου

Όπως κι αν έχει το πράγμα, πολλές θεωρίες έχουν ξεπηδήσει γύρω από αυτό το κρανίο. Η προφανής μιλάει για κρανίο εξωγήινου.

Αρκετοί όμως, έχουν υποστηρίξει πως όλο αυτό είναι μία φάρσα, καθώς όλες οι σχετικές δημοσιεύσεις ξεκινούν από μία ιστοσελίδα, χωρίς να υπάρχουν νεότερες ειδήσεις από κάποια άλλα πηγή.

Άραγε το κρανίο ανήκει σε έναν εξωγήινο, σε ένα άγνωστο πλάσμα, ή ίσως αποτελεί απλά μια φάρσα;

Πηγή

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι