Χειρουργικό μεταλλικό εμφύτευμα βρέθηκε σε μούμια 2.600 ετών [Βίντεο]

Πάνω από δυο δεκαετίες αργότερα μια ομάδα επιστημόνων εντόπισε  ενδείξεις προηγμένης χειρουργικής επέμβασης ηλικίας  2.600 ετών!

Μέσα στο αριστερό γόνατο βρέθηκε ένα μέταλλο 9 ιντσών, για την συγκράτηση του οστού. Ήταν τοποθετημένη με τόσο προηγμένη μέθοδο που θα μπορούσε να είναι και παρέμβαση σύγχρονων επιστημόνων.

«Usermontu» μια μούμια αγνώστου προελεύσεως.

Ερευνες απέδειξαν ότι η μούμια δεν ήταν ο «αρχικός ιδιοκτήτης» της σαρκοφάγου.

Ανήκε στον ιερέα «Usermontu». Για άγνωστους λόγους, πολλά χρόνια αργότερα η μούμια τοποθετήθηκε στο ίδιο φέρετρο.


Usermontu 1

Η ανάλυση της ταρίχευσης έδειξε ότι ο ιερέας «Usermontu» ανήκε στην ανώτερη αιγυπτιακή τάξη και έζησε κατά τη διάρκεια του Νέου Βασιλείου της Αιγύπτου (μεταξύ 16ου-11ου αιώνας π.Χ.)


Usermontu 2

Η μούμια του ιερέα Usermontu

Προκειμένου να διερευνηθεί η φύση του εμφυτεύματος, μια ομάδα γιατρών και επιστημόνων με επικεφαλής τον καθηγητή  Γκρίγκς έτρωσαν το οστό για να τοποθετήσουν μια ειδική μικροκάμερα και να εξετάσουν το μέταλλο και την παλαιότητα του.


Usermontu 3

Διεπιστώθησαν ίχνη αρχαίας οργανικής ρητίνης, λίπος και κλωστοϋφαντουργικά υλικά που ακόμα και σήμερα εξακολουθούν να κρατούν σταθερά το οστό στη θέση του.


Usermontu 4

Η επέμβαση όντως πραγματοποιήθηκε πριν από 2.600 χρόνια. Ο  επικεφαλής της ομάδας δήλωσε:

Αυτό που μας εξέπληξε περισσότερο ήταν ότι εκείνη την εποχή βρέθηκε τρόπος να κατασκευαστεί με σχεδόν με βιομηχανικές αρχές αυτό το εμφύτευμα. Το τελείωμα του μοιάζει με τιρμπουσόν, το άλλο άκρο του έχει τρεις φλάντζες που εμποδίζουν την περιστροφή του εμφυτεύματος μέσα στο οστό.

Usermontu 5

Απορίας άξιο είναι  αν όλη η διαδικασία έγινε όσο ο ιερέας ήταν εν ζωή.

Έρευνα του πανεπιστημίου απέδειξε ότι η επέμβαση έγινε λίγο μετά τον θάνατο και πριν ταφεί το σώμα του. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι πίστευαν σε μια φυσική ανάσταση μετά το θάνατο στην οποία το σώμα ήταν ένα όχημα για την ψυχή στη μετά θάνατον ζωή. Έπρεπε ο νεκρός να είναι αρτιμελής για να ταξιδέψει στον άλλο κόσμο.

Παρακολουθείστε την ερασιτεχνική λήψη μέσα από το μουσείο που δείχνει με κάθε λεπτομέρεια την μούμια του ιερέα Usermontu και την ειδική ακτινογραφία που αποδεικνύει την συγκλονιστική ανακάλυψη των επιστημόνων.

Να τονιστεί ότι τέτοιου είδους ευρήματα εκτίθενται κατ επανάληψη σε μουσεία τέτοιου είδους και αναφερόμεθα σαφώς εις τους Ροδόσταυρους.

Πηγή: paraxeno.com

Πύλη Αποκάλυψης

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι