Τουνγκούσκα: το ρώσικο Roswell στη Σιβηρία που εξαφάνισε 80 εκατ. δέντρα [Βίντεο]

Το περιστατικό συνέβη στις 7:17 π.μ. στις 30 Ιουνίου 1908 (17 Ιουνίου με το παλαιό – Ιουλιανό – ημερολόγιο, που ήταν τότε ακόμα σε χρήση στη Ρωσία και στην Ελλάδα).

Οι φωτίες στα γύρω δάση έκαιγαν για βδομάδες ενώ το γεγονός αν και δέν δημοσιέυτικε εκείνη την εποχή στις εφημερίδες ( η Ρωσία ήταν τότε υπό αναβρασμό πολέμους και Επαναστάσεις ) έγινε αισθητό μέχρι έναν σεισμογραφικό σταθμό στην Γερμανία 5 000 χλμ μακρυά ενώ σε αποστάσεις 700 χλμ είδαν την έκρηξη.

Η έκρηξη ήτανε πολύ ισχυρή, περίπου 5 έως 30 μεγατόνοι ΤΝΤ, δηλαδή 1.000 φορές μεγαλύτερη από τις εκρήξεις που έγιναν στη τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι μετά τη ρίψη των πυρηνικών βομβών.

Η πρώτη έρευνα στην περιοχή για τη διερεύνηση του φαινομένου έγινε ένα χρόνο μέτα την εκδήλωσή του, χωρίς να φέρει κάποιο αποτέλεσμα. Ακολούθησε δεύτερη οργανωμένη αποστολή μέτα απο 18 χρόνια, το 1927, από μία ρωσική ομάδα επιστημόνων της οποίας τα μέλη έμειναν έκπληκτα όταν διαπίστωσαν ότι παρά την τεράστια καταστροφή και από την έκρηξη κόπηκαν περίπου 80 εκατομμύρια δέντρα σε έκταση πάνω από 2.150 τετ. χλμ.

Οι Ρώσοι ερευνητές υποστηρίζουν ότι έχουν στην κατοχή τους μικρά θραύσματα από το μυστηριώδες αντικείμενο που εισήλθε στην ατμόσφαιρα. H ανάλυσή τους δείχνει ότι επρόκειτο για αστεροειδή πλούσιο σε σίδηρο, ωστόσο το συμπέρασμα δεν πείθει όλους τους ειδικούς.

Στην πάροδο των ετών αναπτύχθηκαν διάφορες θεωρίες σχετικά με το συμβάν:

Συντριβή εξωγήινου σκάφους

Η θεωρία υποστηρίζει ότι ένα εξωγήινο σκάφος συγκρούστηκε στην περιοχή και τα συντρίμμια του περισυλλέγησαν από κάποιους, οι οποίοι απέκρυψαν το γεγονός και εκμεταλλέυτηκαν την εξωγήινη τεχνολογία.

Πειράματα υπερόπλων

Εδώ εμπλέκεται κυρίως το όνομα του Νίκολα Τέσλα, παρά το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει καμιά ένδειξη για κάτι τέτοιο.

Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι η λίμνη Τσέκο δεν υπάρχει σε κανένα χάρτη πριν από το 1929, αν και οι ειδικοί παραδέχονται ότι η περιοχή δεν ήταν καλά σχεδιασμένη πριν από την περίοδο εκείνη.

Ίσως δημιουργήθηκε από την πρόσκρουση κάποιου κομματιού μετεωρίτη στο συμβάν της Τουνγκούσκα.

Tunguska to rosiko Roswell sti siviria pou eksafanise 80 ekat dentra video 1

Tunguska to rosiko Roswell sti siviria pou eksafanise 80 ekat dentra video 3

Tunguska to rosiko Roswell sti siviria pou eksafanise 80 ekat dentra video 2

Πύλη Αποκάλυψης

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι