Μυστήρια που στοιχειώνουν το Διαδίκτυο και άλλα μέσα επικοινωνίας [Βίντεο]

Τα παρακάτω βίντεο, εικόνες και ιστορίες έχουν όλα ένα κοινό χαρακτηριστικό: είναι πραγματικά παράξενα και μερικά μπορούν να σας κάνουν να ανατριχιάσετε.


I Feel Fantastic

I Feel Fantastic

Ένα μυστηριώδες βίντεο που ανέβηκε πρώτη φορά στα τέλη του 2000 και που κανείς δεν ξέρει την προέλευσή του. Όλοι όμως συμφωνούν ότι είναι απίστευτα ανατριχιαστικό. Στο βίντεο φαίνεται ένα θηλυκό ανθρωποειδές χωρίς πρόσωπο μπροστά από ένα σκοτεινό παράθυρο και τραγουδάει "Νιώθω φανταστικά" με ένα ρομποτικό μονότονο. Είναι σαν εικόνα βγαλμένη από τους εφιάλτες του Ντέιβιντ Λιντς.

Η ιστορία του βίντεο δεν είναι λιγότερο περίεργη. Το Reddit ισχυρίζεται ότι εμφανίστηκε με τον τίτλο "I didn’t make this" (Δεν το έκανα εγώ αυτό).

Όταν οι χρήστες επικοινώνησαν με αυτόν που το ανέβασε, εκείνος τους είπε μόνο πως απλά βρέθηκε στα χέρια του από μια εταιρεία που ειδικεύεται σε περίεργες-σπάνιες βιντεοκασέτες και αυτό ήταν το Νο17 στη συλλογή τους. Ο uploader δεν είχε καμία ιδέα από πού προήλθε. Το βίντεο φαίνεται να έχει γυριστεί σε ένα σκηνικό με ψεύτικα παράθυρα -μια σκέψη που το κάνει ακόμη πιο ανατριχιαστικό.

Άλλοι εικάζουν ότι δείχνει την επομένη μιας δολοφονίας. Σε κάποιο σημείο, το βίντεο κόβει ανούσια σε ένα zoom-in σε ένα λίγο χορτάρι. Όσοι πιστεύουν αυτήν την εκδοχή πιστεύουν ότι το ανθρωποειδές αντιπροσωπεύει μια γυναίκα που σκοτώθηκε και θάφτηκε εκεί και ότι το βίντεο είναι ο άρρωστος τρόπος του δολοφόνου να μετατρέψει την πράξη του σε αστείο.

 

A858

A858

Κάπου στο Reddit κρύβεται ένα παράξενο θέμα. Είναι γνωστός ως A858 (ή, το πλήρες όνομά του: A858DE45F56D9BC9), αποτελείται από έναν χρήστη που σημειώνει τεράστια κωδικοποιημένα κείμενα ξανά και ξανά, χωρίς καμία εξήγηση. Αν και υποτίθεται ότι είναι το έργο ενός bot (ένα πρόγραμμα που εκτελεί αυτοματοποιημένες εργασίες μέσω του διαδικτύου.

Ονομάζεται επίσης και web bot, web robot ή WWW robot), είναι γνωστό ότι κάποιος μελετά τα δεδομένα. Όταν ένας χρήστης του Reddit επιπόλαια παρατήρησε ότι το A858 ήταν "το Στόουνχεντζ του Reddit", φορτώθηκε μία κωδικοποιημένη εικόνα του Stonehenge.

Κάποια άλλη στιγμή ανέβηκε μια εικόνα ενός troll (στη γλώσσα του Διαδικτύου το troll περιγράφει κάποιον χρήστη του Ίντερνετ με πονηρά προκλητικές, σκόπιμα ανόητες ή επιτηδευμένα εκτός θέματος θέσεις και απόψεις σε μία online ανοιχτή κοινότητα). Πέρα από μια τέτοια παρόμοια περιστατικά, δεν έχει υπάρξει τίποτα άλλο πέρα από τον ίδιο ανεξιχνίαστο κώδικα. Για δύο ολόκληρα χρόνια.

Οι θεωρίες αφθονούν. Η πιο ωραία είναι ότι το A858 σκόπιμα δημιουργεί ένα bot για να τραβήξει έτσι απλά την προσοχή στο Reddit. Άλλοι έχουν πιο σκοτεινές ιδέες. Τον Μάρτιο του 2015, η NY Post ανέφερε ότι η Μοσάντ παρακολουθεί ενεργά το Reddit για μυστικούς κώδικες που προγραμματίζουν λεπτομερώς τρομοκρατικές επιθέσεις. Στους κώδικες αυτούς περιέχονται συχνά πρώτοι αριθμοί ... ακριβώς όπως το A858.

Μέχρι σήμερα, το μυστήριο δεν έχει ακόμη λυθεί. Το A858 τείνει να διαγράφει τα πάντα και να μετακινεί τη θέση του τη στιγμή που αρχίζουν πάρα πολλοί να το ψάχνουν.


Marianas Web

marianas-web

Η Τάφρος των Μαριανών είναι γνωστό ως το βαθύτερο σημείο στη Γη και βρίσκεται στον Ειρηνικό. Το Marianas Web είναι το ισοδύναμό του στο Διαδίκτυο. Γεννήθηκε από τους περίεργους μύθους γύρω από το "Deep Web" είναι τόσο μυστήριο και μύθος όσο και απόκοσμη πραγματικότητα.

Αν δεν έχετε ακούσει ξανά για το Deep Web είναι ουσιαστικά η βασική ταυτότητα του φυσιολογικού διαδικτύου - ένα σκοτεινό μέρος κρυμμένο από το φως του ήλιου, όπου εμφανίζονται οι χειρότερες συνήθειες της ανθρωπότητας.

Κανείς δεν έχει πρόσβαση εκεί από μια απλή αναζήτησης (μόνο το Tor μπορεί να ψάξει στο Deep Web), και είναι γεμάτο με ανθρώπους που ασχολούνται με ναρκωτικά, προσφέρουν δολοφονίες, διανέμουν παιδική πορνογραφία, κλπ και διαβαθμίσμενο.

Στο ανώτατο επίπεδο είναι το Facebook και η Google, στο δεύτερο οι πανεπιστημιακές βάσεις δεδομένων, στο τρίτο, η παιδική πορνογραφία και στο τέταρτο βρίσκεται το Marianas Web, το βαθύτερο τμήμα του Deep Web.

Ότι βρίσκεται εκεί είναι ένα μυστικό που κανείς δεν γνωρίζει. Λέγεται ότι βρίσκονται πολλά από τα σκοτεινότερα μυστικά της ανθρωπότητας, περιμένοντας να ανασυρθούν στην επιφάνεια. Επίσης, για να το ξεκλειδώσει κανείς θα χρειαστεί έναν κβαντικό υπολογιστή -κάτι που δεν υπάρχει σήμερα.

 

Max Headroom

Max Headroom broadcast signal intrusion

Αν κάποιος έβλεπε τηλεόραση στην περιοχή του Σικάγο στις 22 Νοεμβρίου του 1987, ίσως να είδε ένα από πλέον άλυτα μυστήρια των τηλεπικοινωνιών. Στα μέσα των αθλητικών στο δελτίο ειδήσεων των και ξανά στις 11 το βράδυ, το τηλεοπτικό σήμα χακαρίστηκε για περίπου 25 δευτερόλεπτα. Ο ένοχος: ο Max Headroom.

Ή κάποιος με μάσκα Max Headroom. Μπροστά από ένα κινούμενο φόντο βρισκόταν ένας έναδρας (;) και κοιτούσε δαιμονισμένα την κάμερα.

Άρχισε να μιλάει με μια παράξενη φωνή πριν ξεθωριάσει. Όταν το σήμα χακαρίστηκε τη δεύτερη φορά, επί ένα λεπτό έλεγε ασυναρτησίες, πριν εμφανιστεί μια γυναίκα, του βγάλει το παντελόνι και τον δείρει.

Μέχρι σήμερα, ποτέ δεν έχει συλληφθεί κανείς και κανείς δεν έχει την παραμικρή ιδέα γιατί έγινε αυτό, παρά την έρευνα του FBI και εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια. Σε ένα πρόσφατο άρθρο του, το Vice παραθέτει μερικούς υπόπτους, αλλά οι λεπτομέρειες είναι ατελείς.

 

Webdriver Torso

webdriver-torso

Μια σειρά από μυστηριώδεις μορφές κινούνται κατά μήκος της οθόνης. Ένα υψίσυχνο ακούγεται στο παρασκήνιο. Η περιγραφή δεν δίνει καμία εξήγηση και ένας γρήγορος έλεγχος του λογαριασμού του χρήστη αποκαλύπτει ότι έχει ανεβάσει πάνω από 77.000 τέτοια βίντεο τους τελευταίους 9 μήνες. Είναι ο παράξενος κόσμος του Webdriver Torso.

Είναι ένας μυστήριος λογαριασμός στο YouTube που ήρθε στο προσκήνιο το 2014. Κάθε βίντεο εμφάνιζε τίποτα περισσότερο από ηλεκτρονικούς τόνους με δέκα μπλε και κόκκινα ορθογώνια.

Εκτός από ένα. Στα μέσα της σειράς, ένα κλιπ διάρκειας 10 δευτερολέπτων εμφανίστηκε ο πύργος του Άιφελ με το μήνυμα "Matei is highly intelligent" (ο Matei είναι ιδιαίτερα ευφυής). Αυτό ήταν. Καμία εξήγηση, τίποτα.

Όταν αποκαλύφθηκαν τα βίντεο για πρώτη φορά, ο κόσμος δεν ήξερε τι να τα κάνει. Ήταν προσπάθειες να επικοινωνήσουμε με εξωγήινους ή κάτι άλλο;

Η εξήγηση είναι πολύ πιο απλή.

Τα βίντεο τελικά αποκαλύφθηκε ότι ήταν έργο της Google που έκανε μερικές δοκιμές στο λογισμικό του YouTube (παρόλο που ο σκοπός τους παραμένει μυστήριο).

Σήμερα, αν πληκτρολογήσετε "webdriver torso" στην Google, θα δείτε ως αποτέλεσμα τα περίεργα κουτιά που εμφανίζονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

 

Mortis.com

mortis

Ποιος το έβαλε εκεί; Τι σημαίνει; Γιατί ασχολήθηκε μαζί του FBI; Το να βρει κανείς οτιδήποτε για το mortis.com είναι μια παράξενη, βασανιστική διαδικασία. Υπάρχει μόνο ένα πράγμα που συμφωνούν όλοι: ήταν πάρα πολύ παράξενο.

Ήταν μια ιστοσελίδα μιας σελίδας που προστατευόταν από ένα συνδυασμό sername/password. Ανακαλύφτηκε από τους χρήστες του 4Chan (ένας δικτυακός τόπος που λειτουργεί με εικόνες. Οι χρήστες γενικά δημοσιεύουν ανώνυμα, με τις πιο πρόσφατες δημοσιεύσεις να εμφανίζονται πάνω από τις υπόλοιπες), οι οποίοι βρήκα ολόκληρα terabytes δεδομένων στον server.

Κανείς δεν ήξερε τι σήμαινε ή γιατί ήταν εκεί. Το μόνο που μπορούσαν να κάνουν ήταν να εντοπίσουν κάποιον Ling. Αυτό ήταν ακόμα πιο περίεργο. Αποδείχθηκε ότι ο Ling διέθετε και άλλους ιστοτόπους, ο καθένας πιο μυστηριώδες από ό,τι ο τελευταίος.

Ένας από αυτούς ονομαζόταν cthulhu.net με το μήνυμα "Dead but dreaming..." (Νεκρός αλλά ονειρεύομαι) σε μαύρο φόντο χωρίς άλλες σελίδες και τίποτα για κλικ. Ένας άλλος ήταν εισηγμένος στο όνομα μιας άγνωστης γυναίκας.

Καθώς οι χρήστες του 4Chan προσπαθούσαν να λύσουν το μυστήριο, ανακατεύτηκε το FBI (μυστηριωδώς), με αποτέλεσμα το mortis.com να "κατέβει". Σήμερα, όλες οι ερωτήσεις που σχετίζονται με αυτό είναι ακόμα άλυτες.

 

Η Katy Robinson και ο Jeff ο Δολοφόνος

jeff-the-killer

Το 2008, ένα κορίτσι ονόματι Katy Robinson φέρεται να ανέβασε μια φωτογραφία του εαυτού της στο 4Chan. Αμέσως οι χρήστες επιτέθηκαν στην υπέρβαρη Katy με αποτέλεσμα αυτήν να βγει offline. Μια μέρα μετά, εμφανίστηκε κάποιος που ισχυρίστηκε ότι ήταν η αδελφή της Katy και είπε ότι η Katy αυτοκτόνησε ως αποτέλεσμα του bullying. Η ιστορία δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ.

Λίγο μετά το "θάνατο" της Katy, άρχισε να εμφανίζεται ένας τύπος γνωστός ως Jeff the Killer. Με το μισότρελο χαμόγελό του, τα ανατριχιαστικά κενά μάτια του και το χλωμό του πρόσωπο, ο Jeff έκανε γρήγορα αισθητός στο διαδίκτυο. Ο χαρακτήρας γράφτηκε σε creepypasta (ανατριχιαστικές ιστορίες σχεδιασμένες να μοιράζονται online), εμφανιζόταν σε βίντεο, ακόμη σε βιντεοπαιχνίδια.

Σε αυτό το σημείο, ο κόσμος άρχισε να αναρωτιέται από πού προέρχονταν το πρόσωπό του. Ήταν σίγουρα δουλειά του Photoshop, αλλά τίνος; Τότε οι χρήστες του board /x/ του 4Chans έκαναν μια ανησυχητική ανακάλυψη. Μία πρώιμη έκδοση του Jeff έμοιαζε εντυπωσιακά με την Katy Robinson.

Από τότε, κάποιοι σκέφτηκαν ότι κάποιο από τα παιδιά που τρομοκράτησαν την Katy πήραν την εικόνα της, επεξεργάστηκε στο Photoshop και την μετέτρεψαν στον αποτρόπαιο Jeff ως ένα είδος αστείου. Ωστόσο, η θεωρία αυτή δεν έχει ποτέ επιβεβαιωθεί. Ούτε η ιστορία της Katy.

 

Cicada 3301

cicada-3301

Είναι ο πιο διάσημος γρίφος της εποχής του Διαδικτύου. Μια τρελή πρόκληση που διήρκεσε μόνο τρία χρόνια και έκανε τους ανθρώπους να εκφράσουν οποιαδήποτε τρελή θεωρία σκέφτηκαν. Ωστόσο, τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση, δεν έχουμε ακόμα καμία ιδέα τι ήταν το Cicada 3301.

Τον Ιανουάριο του 2012, μια σειρά από διαβολικούς γρίφος εμφανίστηκαν σε ολόκληρο το Διαδίκτυο. Συνδυάζοντας λογοτεχνικές αναφορές, κρυπτογραφία και φιλοσοφία, ήταν σε μεγάλο βαθμό άλυτοι. Οι ελάχιστοι ανυποχώρητοι και αρκετά έξυπνοι που τους έλυναν ανταμείβονταν με άλλους γρίφος πιο περίπλοκους και σύνθετους, καθώς προχωρούσε το παιχνίδι.

Και τότε τα πράγματα έγιναν πραγματικά περίεργα. Ταυτόχρονα, σε όλο τον κόσμο, εμφανίστηκαν εικόνες και γρίφοι που σχετίζονταν με το παιχνίδι σε στύλους και σε πολυσύχναστα σημεία των πόλεων. Μετά από ένα μήνα που εμφανίστηκαν οι εικόνες και οι γρίφοι, το Cicada 3301 σταμάτησε. Κανείς δεν ήξερε ποιος είχε κερδίσει. Κανείς δεν ήξερε ποια είναι η ανταμοιβή. Κανείς δεν ήξερε ποιος ήταν πίσω από αυτό.

Από τότε το Cicada 3301 έχει παιχτεί ακόμα τρεις φορές. Κανείς απ' όσους έχει κερδίσει δεν έχει μιλήσει ποτέ για τις εμπειρίες τους ή είδε τη δημοσιότητα. Εικάζεται ότι η CIA, η NSA (η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ) ή ιδιοκτήτες cryptocurrency (ένα μέσο ανταλλαγής που γίνεται με τη χρήση κρυπτογραφίας για να εξασφαλιστούν οι συναλλαγές και να ελεγχθεί η δημιουργία νέων μονάδων) μπορεί να ήταν πίσω από αυτό, αλλά κανείς δεν ξέρει πραγματικά.

Πηγή:3otiko.blogspot.gr

Πύλη Αποκάλυψης

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι