Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πίνακας Ouija - η μυστηριώδης προέλευση του

Αυτό πυροδότησε μια τρέλα για επικοινωνία με τους νεκρούς, που ονομάστηκε Πνευματισμός, και που εξαπλώθηκε σε όλη την Ευρώπη και την Αμερική.

Το 1890, εκμεταλλευόμενοι την εμμονή που είχε ο κόσμος με το άγνωστο, ο εργολάβος Τσαρλς Κέναρντ μαζί με το δικηγόρο Ελάια Μποντ ίδρυσαν μια εταιρεία που κατασκεύαζε και πουλούσε αυτούς τους «ομιλούντες πίνακες».

Σύμφωνα με το θρύλο, οι ιδρυτές της εταιρείας ρώτησαν τον πίνακα πώς θέλει να λέγεται και εκείνος τους υπέδειξε τη λέξη OUIJA, λέγοντάς τους πως σημαίνει «Καλή Τύχη».

www.pyli-apokalypseis.com-pinakas Ouija 1

Το φθινόπωρο του 1890, ο Kennard ξεκίνησε την επιχείρηση του με τους επίσης Μασόνους Harry Welles Rusk, William H.A. Maupin, Col. Washington Bowie και John T. Green με την επωνυμία Kennard Novelty Company στην Βαλτιμόρη.

Στις αρχές του 1891, ο Kennard και ο Maupin απέκτησαν τα δικαιώματα για το πρώτο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας πινάκων ouija στις ΗΠΑ. Σύντομα ο Bowie τους έδιωξε όλους εκτός από τον Rusk και έθεσε τον φίλο του William Fuld υπεύθυνο της πρόσφατα μετονομασμένης εταιρίας Ouija Novelty Company.

Ο Kennard προσπάθησε να πατεντάρει άλλους πίνακες, όπως ο Volo (1892) και τον Igili (1897). Με τις δεκαετίες, άρχισαν να τυπώνονται πάνω τους μυστικιστικές εικόνες πυραμίδων, swami ή θέματα από το Χάλογουιν όπως μαύρες γάτες, μάγισσες και δαίμονες.

Ο Fuld αρέσκονταν να υπερηφανεύεται πως αυτός ανακάλυψε τον πίνακα Ouija. Όμως, παρόμοιοι πίνακες χρησιμοποιούνταν πριν από πολλούς αιώνες στην Κίνα. Μερικές αρχαίες γραφές Daozang πιστευόταν πως παραδόθηκαν από έγγραφα πνευμάτων.

Ο Fuld έλεγε επίσης και μια ιστορία πως ο πίνακας τον συμβούλεψε να κάνει τις διάφορες συμφωνίες για την επιχείρηση.

Πως λειτουργεί;

Οι παρευρισκόμενοι χρήστες ακουμπούν απαλά τα χέρια τους πάνω στο δείκτη (στη δέλτο), αυτοσυγκεντρώνονται και κάνουν ερωτήσεις στο πνεύμα που έχουν καλέσει. Έπειτα, το πνεύμα τους απαντάει κατευθύνοντας τη δέλτο στα γράμματα, σχηματίζοντας λέξεις ή φράσεις.

Δεν είναι απαραίτητο να έχουν κλειστά τα μάτια αλλά αν τα έχουν, θα πρέπει να υπάρχει κάποιος με ανοιχτά τα μάτια που να καταγράφει τις απαντήσεις που δίνει το πνεύμα.

Επιστημονική εξήγηση του φαινομένου

Η επιστημονική εξήγηση για το ouija board στηρίζεται στη δύναμη της αυθυποβολής και του ιδεοκινητικού φαινομένου, καθώς χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε, κάποια άτομα ή γεγονότα μπορούν να υποβάλουν το νου μας. Αυτές οι υποβολές μπορούν να επηρεάσουν το νου και να ασκήσουν επίδραση και στην κινητική μας συμπεριφορά.

Αυτό ονομάζεται ιδεοκινητικό φαινόμενο, η επίδραση δηλαδή που έχει η υποβολή στην ασυναίσθητη και ασυνείδητη κινητική μας συμπεριφορά. Έτσι λοιπόν, η δέλτος κινείται με τα χέρια των συμμετεχόντων και σχηματίζει μηνύματα που ασυνείδητα οι ίδιοι τα «γράφουν», αλλά υποβάλλονται στη σκέψη πως πρόκειται περί πνεύματος.

Τέλος, θα πρέπει να αναφερθεί ότι το ouija board, παρ’όλο που πωλείται ως παιχνίδι, δεν είναι υπό καμία έννοια παιχνίδι, καθώς υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που έχουν υποστεί τις συνέπειες της άγνοιάς τους κατά τη χρησιμοποίησή του.

Το ouija board ήρθε αρκετές φορές στο προσκήνιο από τότε και έγινε αρκετά δημοφιλές, ιδιαίτερα στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς πολλοί άνθρωποι θέλησαν να επικοινωνήσουν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα που είχαν χαθεί στον πόλεμο.

Αρκετά δημοφιλές έγινε επίσης στις δεκαετίες ’70 και ’80 όπου υπήρξε μια αύξηση του ενδιαφέροντος για το μεταφυσικό και το απόκρυφο...

www.pyli-apokalypseis.com-pinakas Ouija 2

Το 1966 ανέλαβαν οι αδερφοί Πάρκερ που έδωσαν στο παιχνίδι τη μορφή που έχει σήμερα.

{ampz:inside_item}
© 2020 www.Pyli-Apokalypseis.com - Όροι Χρήσης