Βρέθηκε χρονοκάψουλα κρυμμένη στο κεφάλι ενός γλυπτού λέοντα

Το κουτί βρίσκεται τοποθετημένο στο κεφάλι του λιονταριού που αποτελεί ένα από τα πιο αναγνωρισμένα αγάλματα της πόλης.

Το άγαλμα του λιονταριού μαζί με ένα ακόμη ενός μονόκερου, είναι περίφημα γλυπτά που στολίζουν την οροφή του ιστορικού Old State House στη Βοστώνη για περισσότερο από έναν αιώνα.

Το λιοντάρι αφαιρέθηκε από το κτίριο πρόσφατα για συντήρηση και ο επικεφαλής της διαδιακασίας Robert Shure εκμεταλλεύτηκε τη διαδικασία για να επαληθεύεσει μια επίμονη φήμη ότι μια χρονοκάψουλα ήταν ενσωματωμένη στο κεφάλι του λιονταριού.

Ο Shure τοποθέτησε μια μικροσκοπική κάμερα οπτικών ινών μέσα από μια μικρή τρύπα στο κεφάλι του γλυπτού και ανακάλυψε ένα μικρό χάλκινο κουτί να βρίσκεται κρυμμένο εκεί μέσα.


Magnify Image

To Old State House με τα δύο αγάλματα να πλαισιώνουν την πρόσοψη της οροφής

Η φήμη για την ύπαρξη του κουτιού είχε γεννηθεί από την ύπαρξη ενός άρθρου της εφημερίδας Boston Globe από το 1901.

Το άρθρο αναφερόταν στην τοποθέτηση του αγάλματος και ισχυριζόταν πως το γλυπτό περιέχει το κουτί που κρύβει το όνομα του κατασκευαστή των δύο αγαλμάτων και πολλά ακόμη στοιχεία που θα προκαλέσουν έκπληξη όταν στο μέλλον αποκαλυφθούν.

Το περιεχόμενο του μυστικού κουτιού αναμένεται να αποκαλυφθεί σε διάστημα μιας εβδομάδας, οπότε και θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εξαγωγής του από το γλυπτό, το οποίο αναμένεται να επιστρέψει ακέραιο στη θέση του.

 

lifo.gr

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι