Μέχρι και την ιστορία μας θα την κάνει καρακιτσαριό το αδελφάτο


Οι «Πολεμιστές του Ριάτσε» είναι δύο από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς θησαυρούς και φιλοξενούνται στο Εθνικό Μουσείο της Μεγάλης Ελλάδας του Ρέτζιο της Καλαβρίας, στην Ιταλία.

Ο Ζεράλντ Μπρουνό, ο οποίος δηλώνει μαθητής του Άντι Γουόρχολ, εμπνευστή της «ποπ αρτ», θεωρεί ότι με τον τρόπο αυτό στέλνει ένα δυνατό μήνυμα ανανέωσης και μάχεται τις προκαταλήψεις.


Η έφορος αρχαιοτήτων της Καλαβρίας, όμως, απαντά ότι «πρόκειται για σαφές ολίσθημα» και προσθέτει ότι ουδείς έδωσε ποτέ την απαιτούμενη επίσημη άδεια στον Γάλλο φωτογράφο.


Το μουσείο χαρακτήρισε φρικτές τις φωτογραφίες, ενώ πολιτικός της περιοχής ζήτησε δικαστική έρευνα. Οι εικόνες αυτές δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα Dagospia. Ο ιταλικός Τύπος κάνει λόγο για «πρόκληση», η οποία είναι δύσκολο να καθοριστεί αν ξεπερνά ή όχι τα όρια της σύγχρονης τέχνης.


*Πολεμιστές του Ριάτσε
Οι «Πολεμιστές του Ριάτσε» είναι δύο μοναδικά έργα αρχαίας ελληνικής τέχνης μπρούντζινα αγάλματα του αυστηρού ρυθμού τα οποία χρονολογούνται στα μέσα του 5ου αιώνα π.Χ..


Βρέθηκαν στο βυθό της θάλασσας ανοικτά του Ριάτσε και φιλοξενούνται στο Εθνικό Μουσείο της Μεγάλης Ελλάδας στο Ρέτζιο της Καλαβρίας, στην Ιταλία και έγιναν σήμα κατατεθέν της πόλης αυτής.

mou1

mou2

mou3

mou4

mou5

mou6

mou7

Πηγή: tribune.gr

Απόδοση: lithosfotos.blogspot.gr

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι