Πότε ανοίγουν αρχαιολογικοί χώροι, θερινά σινεμά - Θα τηρείται η απόσταση του 1,5 μέτρου

Συγκεκριμένος αριθμός ατόμων ανά ώρα στους αρχαιολογικούς χώρους.

Ελληνικό καλοκαίρι χωρίς ελληνικό πολιτισμό δεν νοείται, έστω και αργότερα από άλλες φορές και με την τήρηση αυστηρών κανόνων, οι πολιτιστικοί χώροι ετοιμάζονται να υποδεχτούν τους επισκέπτες.

Το χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας ήδη ανακοινώθηκε, ξεναγοί, ωστόσο, που μιλούν στο MEGA, εξηγούν πόσο πολύπλοκο είναι να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας σε αυτούς τους χώρους.

Ένα πρωτόγνωρο και διαφορετικό καλοκαίρι αναμένεται να ζήσουν φέτος οι άνθρωποι του πολιτισμού, αλλά και οι Έλληνες και ξένοι επισκέπτες.

Οι αρχαιολογικοί χώροι είναι κλειστοί από τα μέσα του Μαρτίου και σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού θα ανοίξουν ξανά στις 18 Μαΐου, τα μουσεία στις 15 Ιουνίου και οι θερινοί κινηματογράφοι την πρώτη Ιουνίου.

Στους αρχαιολογικούς χώρους πλέον πρέπει να τηρείται η απόσταση του 1,5 μέτρου, ενώ θα εισέρχεται και συγκεκριμένος αριθμός ατόμων ανά ώρα.

Ο Κρίτων Πιπεράς με θητεία 38 χρόνων ως ξεναγός, περιγράφει ποσό πολύπλοκο είναι να τηρηθούν οι κανόνες υγιεινής στο επάγγελμά του.

Για τη χρήση μάσκας στους αρχαιολογικούς χώρους υπάρχει σύσταση. Απαραίτητη είναι η χρήση αντισηπτικού, ενώ θα τηρούνται ειδικοί κανόνες υγιεινής αλλά και διαδικασία ρύθμισης της ροής εισόδου και εξόδου του κοινού.

Τα ζωντανά θεάματα, σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού θα ξεκινήσουν μετά τις 15 Ιουλίου μόνο σε ανοιχτούς χώρους.

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο:

Πηγή

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι