Η Αίγυπτος τα τελευταία 3 χρόνια ανέκτησε 1.000 κλεμμένα αρχαία έργα τέχνης της!

Αιγύπτιοι υπάλληλοι εργάζονται όλο το 24ωρο για να παρακολουθούν όλες τις δημοπρασίες!

Ο γενικός διευθυντής του Τμήματος Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, κ. Shaaban Abdel-Gawad εδήλωσε ότι η Αίγυπτος ανέκτησε 1.000 κλεμμένα αντικείμενα τα τελευταία 3 χρόνια! Αυτές οι προσπάθειες επαναπατρισμού ασκήθηκαν και κερδήθηκαν, είπε, παρ’ όλο που προηγούμενοι νόμοι περί αρχαιοτήτων, επέτρεπαν το εμπόριο αρχαιοτήτων!!!

Ο κ. Abdel-Gawad επεσήμανε ότι τα μέλη του Γενικού Τμήματος Αρχαιοτήτων εργάζονται όλο το 24ωρο για να παρακολουθούν όλες τις δημοπρασίες!

Μια από αυτές τις δημοπρασίες ήταν η τελευταία που φιλοξένησαν οι ΗΠΑ να πουλήσουν περίπου 91 διαφορετικά αντικείμενα, 17 από τα οποία υπήρχε «υποψία ότι ανήκαν στον αιγυπτιακό πολιτισμό»!!!

«Τα αντικείμενα που εμφανίζονταν στην αμερικανική δημοπρασία συγκρίθηκαν με τα αντικείμενα της λίστας των αγαλμάτων που λείπουν και αποδείχθηκαν διαφορετικά», διευκρίνισε.

Παρ’ όλα αυτά, επρόσθεσε ότι εάν κάποιο από αυτά τα αντικείμενα επιβεβαιωθεί ότι έχει κλαπεί από την Αίγυπτο, θα ληφθούν άμεσα νομικά μέτρα για να σταματήσει οποιαδήποτε παγκόσμια δημοπρασία και να επιστραφούν τα αρχαιολογικά ευρήματα.

Η διαδικασία ανάκτησης κλεμμένων αιγυπτιακών αντικειμένων διεξάγεται με την συνεργασία του πολιτιστικού τομέα του υπ. Εξωτερικών κ.ά. αρμόδιες αιγυπτιακές Αρχές.

ΠΗΓΗ: egy news, 11.4.2019.

Αλήθεια, μπορεί να μας πει το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού πόσοι υπάλληλοι και πόσες ώρες εργάζονται για να παρακολουθούν δημοπρασίες;

kontranews.gr

 

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι