Δείτε πότε υπεγράφη το πρώτο «προγαμιαίο συμβόλαιο»

Το πρώτο προγαμιαίο συμβόλαιο εντοπίστηκε πρόσφατα στην Τουρκία.

Μπορεί στο άκουσμα των λέξεων «προγαμιαίο συμβόλαιο» αρκετοί άνθρωποι  να σκέφτονται αυτόματα «σημεία των καιρών», η αλήθεια είναι, όμως, ότι τέτοιου είδους συμφωνίας είναι πολύ… παλαιότερες.

Πιο συγκεκριμένα, φαίνεται ότι είναι… 4.000 ετών!

Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail, το πρώτο προγαμιαίο συμβόλαιο εντοπίστηκε πρόσφατα στην Τουρκία και περιέχει σαφείς όρους σε περίπτωση που η γυναίκα δεν μπορεί να κάνει παιδί!

Το συμφωνητικό, το οποίο είναι χαραγμένο πάνω σε πηλό, αναφέρει ότι σε περίπτωση που το ζευγάρι δεν μπορεί να κάνει παιδί μέσα σε πρώτα δύο χρόνια γάμου, τότε μια σκλάβα θα αναλάβει να γίνει… παρένθετη μητέρα. Παράλληλα, προβλέπει ότι η σκλάβα θα απελευθερωθεί μετά τη γέννηση του πρώτου αγοριού.

Οπως αναφέρουν οι ειδικοί, το συμβόλαιο αυτό είναι γραμμένο με σφηνοειδή γραφή -ένα από τα αρχαιότερα είδη γραφής στον κόσμο.

«Η σκλάβα θα κέρδιζε την ελευθερία της μετά τη γέννηση ενός αγοριού, διασφαλίζοντας ότι η οικογένεια δεν θα μείνει χωρίς διάδοχο» είπε ο ερευνητής και καθηγητής του τουρκικού πανεπιστημίου Χαράν, Αχμέτ Μπερκίζ Τουρπ.

proto progamieo symvolaio 1

Πηγή

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι