Μεσαιωνικά χρυσά νομίσματα βρέθηκαν στην Ολλανδία

Ο θησαυρός αποτελείται από χρυσά σόλιδους που κόπηκαν στην Κωνσταντινούπολη, Ρώμη, Ραβένα και Laon στη βόρεια Γαλλία. Τα περισσότερα από τα κέρματα, (38 από αυτά) είναι βυζαντινά και απεικονίζουν τον αυτοκράτορα Ιουστινιανό. Οι πιο πρόσφατες ημερομηνίες σε κέρματα είναι το 541 μ.Χ. Η τελευταία φορά που χρυσός θησαυρός ανακαλύφθηκε στο Drenthe ήταν το 1955.

Το καθένα από τα χρυσά σόλιδους ζυγίζει περισσότερα από τέσσερα γραμμάρια για ένα σύνολο πάνω από 200 γραμμάρια, καθιστώντας το το μεγαλύτερο ποσό του 6ου αιώνα νομίσματος κατά βάρος που βρέθηκε ποτέ στην Ολλανδία.

Ένα νόμισμα είναι το μόνο παράδειγμα αυτού του είδους που ανακαλύφθηκε στο ολλανδικό έδαφος. Είναι ένα φράγκικο νόμισμα που κόπηκε από το Merovingian βασιλιά Theudebert (534-548), ο πρώτος βασιλιάς που έκδωσε χαρακτηριστικό Μεροβίγγειων νομίσματα που φέρει την εικόνα του και όχι το βυζαντινό αυτοκράτορα.

Ότι υπήρχε ένα τέτοιο τεράστιο ποσό των χρημάτων σε κυκλοφορία, σύμφωνα με μια αρχαιολόγος που εμπλέκονται σημαίνει ότι το Drenthe είχε ένα σημαντικό πολιτικό παράγοντα. [...]

Τα χρήματα μπορεί να ήταν μια διπλωματική πληρωμή, πιθανώς ένα pay-off, για να κρατήσει τους ανθρώπους του Drenthe μακριά από τα όρια του βασιλείου των Μεροβιγγείων. Αυτό το βασίλειο ήταν τότε από το Νότο της Γαλλίας στα μεγάλα ποτάμια της [κεντρικής] Κάτω Χώρας. 


Πολύ λίγα είναι γνωστά για την Ολλανδία του 6ου αιώνα και τα αρχαιολογικά ευρήματα από την περίοδο που  έχουν βρεθεί, έτσι ώστε αυτή η ανακάλυψη θα είναι σε εθνικό επίπεδο σημαντική, ακόμη και αν δεν ήταν φανταχτερός stash του χρυσού σόλιδους.

Η ανακάλυψη έγινε την άνοιξη και το εύρημα ανακοινώθεικε στο κοινό την Παρασκευή. Ο θησαυρός εξαγοράστηκε από το Μουσείο Drenthe και η δημόσια επίδειξη αρχίζει το Σάββατο. Ο θησαυρός παίρνει τώρα τη θέση του ως μία από τις πιο σημαντικές εκθέσεις του μουσείου. Στο Μουσείο διευθυντής είναι η Annabelle Birnie, όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου της επαρχίας Drenthe.

"Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την πιο πρόσφατη προσθήκη μας. Είναι μια μεγάλη προσθήκη, και μεγάλη σημασία για την αρχαιολογική συλλογή μας. Εκτός από το χρυσό θησαυρό από Tomahawk από τον 5ο αιώνα και την Nietap θησαυρό νομισμάτων από τον 7ο αιώνα, έχουμε τώρα ένα αριστούργημα του 6ου αιώνα, μια περίοδο για την οποία σχετικά λίγα είναι γνωστά. Η εξαγορά αυτή, σε συνδυασμό με την περαιτέρω έρευνα μπορεί να μας δώσει νέες ιδέες γιά αυτή την περίοδο του Πρώιμου Μεσαίωνα. "

thehistoryblog.com

 

 

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι