Ηταν αληθινή η βιβλική έξοδος; Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι βρήκαν λείψανα στρατού και λένε ότι συνδέονται με τον Μωυσή

Σύμφωνα με την εκδοχή της Παλαιάς Διαθήκης, ο στρατός του Αιγύπτιου Φαραώ Ακινάτη καταστράφηκε από τα νερά που επέστρεψαν όταν ο Μωϋσής έκανε το «θαύμα» και έσχισε στα δύο την Ερυθρά Θάλασσα.

Ηταν αληθινή η βιβλική έξοδος; Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι βρήκαν λείψανα στρατού και λένε ότι συνδέονται με τον Μωυσή

Η αρχαιολογική ανακάλυψη, όπως λέει ο επικεφαλής της, δείχνει ότι όντως υπήρξε ένας αιγυπτιακός στρατός μεγάλου μεγέθους που αποδεκατίστηκε από τα νερά της θάλασσας στην περιοχή, εκείνη την περίοδο.  

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αιγυπτιακού υπουργείο Πολιτισμού, η ομάδα υποβρύχιας αρχαιολογικής έρευνας έκανε την ανακάλυψη στον πυθμένα του κόλπου του Σουέζ. 

Ο καθηγητής Αμπντέλ Μωχάμεντ Γκάρερ, που ηγείται της έρευνας έκανε λόγο, σύμφωνα με την worldnewsdailyreport, για πάνω από 400 ανθρώπινους σκελετούς, εκατοντάδες όπλα και κομμάτια πανοπλίας καθώς και απομεινάρια δύο αρμάτων μάχης. 

Υπολογίζεται πως πάνω από 5.000 ακόμη σκελετοί, μπορούν να βρίσκονται στην γύρω περιοχή. 

Ο καθηγητής Γκάντερ, υποστηρίζει ότι πολλά στοιχεία από τις έρευνες οδηγούν στο συμπέρασμα ότι μπορεί αυτά τα σώματα να σχετίζονται με το περίφημο επεισόδιο της Εξόδου που περιγράφεται στην Βίβλο. Οι στρατιώτες φαίνεται να έχουν πεθάνει σε στεγνό έδαφος, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν ίχνη πλοίων. Η θέση των σκελετών δείχνει επίσης ότι θα μπορούσαν να έχουν χάσει τη ζωή τους από κάποιο παλιρροϊκό κύμα. 

Εφόσον η αρχαιολογική σκαπάνη προχωρήσει θα αποδειχθει ή όχι, αν η πεφίημη βιβλική εκδοχή για την έξοδο προς την Ερυθρά θάλασσα, ήταν όντως ιστορικό γεγονός ή μυθοπλασία, όπως θεωρείται επί αιώνες τώρα.

agnosthgh.blogspot.gr

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι