Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεγάλο πείραμα ενάντια στην κλιματική αλλαγή: Το ψέκασμα για τον έλεγχο της θερμοκρασίας [Βίντεο]

Μεγάλο πείραμα ενάντια στην κλιματική αλλαγή: Το ψέκασμα για τον έλεγχο της θερμοκρασίας [Βίντεο]

Οι σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται αισθητές και όπως φαίνεται επιδεινώνονται διαρκώς τα τελευταία χρόνια.

Όσο η θερμοκρασία της Γης συνεχίζει να ανεβαίνει, οι φυσικές καταστροφές θα είναι περισσότερες και πιο έντονες. Η κατάσταση ανησυχεί τους ειδικούς και ακόμη και η μικρή μερίδα των επιστημόνων που προτιμούν να ερμηνεύουν την κλιματική μεταβολή ως ένα περιοδικό φυσιολογικό φαινόμενο φαίνεται πλέον να συμφωνεί ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπισή της.

Κι ενώ οι μεγάλοι ηγέτες του κόσμου συνεχίζουν τα ντιμπέιτ και τις διαφωνίες για την κλιματική αλλαγή και οι άνθρωποι «συμπεριφέρονται» με τον χειρότερο δυνατό τρόπο στη Γη [1], οι επιστήμονες επιμένουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Οι στατιστικές δείχνουν ότι οι καταστροφές που σχετίζονται με τα καιρικά φαινόμενα έχουν τετραπλασιαστεί από το 1970 [2].  Στόχος των επιστημόνων είναι να βρουν τρόπους μέσω του αντικατοπτρισμού να στέλνουν το φως πίσω στο διάστημα για να μειώσουν τις θερμοκρασίες στη Γη.

«Είναι ένα πρότζεκτ που θα μπορούσε να επηρεάσει όλους τους ζωντανούς οργανισμούς πάνω στον πλανήτη. Και θα μπορούσε να φέρει τεράστιες θετικές αλλαγές. Το μόνο που δε γνωρίζουμε είναι οι επιπτώσεις που μπορεί να έχει», αναφέρει ένας από τους ερευνητές του προγράμματος.

Το πείραμα

Ειδικότερα, το 2018 μία ομάδα από το Χάρβαρντ αποφάσισε να ερευνήσει τους τρόπους αλλά και τις συνέπειες για να μειώσουν τις θερμοκρασίες του πλανήτη μας μέσω της μέσω της γεωμηχανικής (geoengineering).

Η γενική ιδέα είναι να ψεκάσουν ανακλαστικά κομμάτια πάγου στην ατμόσφαιρα προκειμένου να ξεφορτωθούν την υπεριώδη ακτινοβολία του ηλίου και να αντιμετωπιστούν οι επιδράσεις του φαινομένου του θερμοκηπίου. Κάτι τέτοιο είναι εφικτό στην θεωρία, όμως στην πράξη τα πράγματα είναι πιθανόν να αλλάξουν, έτσι παρόλο που υπάρχει αρκετή συζήτηση γύρω από αυτό το θέμα, οι επιστήμονες δεν έχουν καταφέρει ακόμα να το κάνουν πράξη.

Τα μπαλόνια που θα χρησιμοποιήσουν θα κουβαλούν τόσο τους ψεκαστήρες όσο και τους αισθητήρες, που θα επιτρέπουν στους επιστήμονες να βλέπουν σε πραγματικό χρόνο τα αποτελέσματα που θα έχει το πείραμα τους. Μάλιστα εφόσον αυτό που χρησιμοποιείται είναι απλός πάγος, τα δεδομένα που θα παίρνουν δεν θα είναι σε βάρους του γενικού κλίματος.

«Αυτό που θέλουμε να κάνουμε μπορώ να το εξηγήσω με ένα απλό παράδειγμα. Είναι σαν να έχουμε καλοκαίρι και να φορέσουμε ένα άσπρο μπλουζάκι, αντί για μαύρο, που θα απορροφήσει λιγότερη θερμότητα», τόνισε ένας από τους επιστήμονες.

peirama klimatiki allagi

Αυτό που κάνει το πείραμα μοναδικό και πρωτοπόρο, είναι ότι ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχουν απελευθερωθεί στη στρατόσφαιρα τέτοια υλικά για να δουν τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν.

Οι ειδικοί σημειώνουν  ότι το πείραμα δεν θα επηρεάσει το κλίμα, αλλά αν κάποια μέρα το εφαρμόσουν κανονικά, θα μπορούσαν πιθανότατα να αποτρέψουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα. [3] «Αν καταφέρουμε να μειώσουμε τη θερμοκρασία που εκπέμπει ο ήλιος, θα μπορούσε να εξισορροπήσουμε την ενέργεια της Γης.  Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα να έχουμε λιγότερες καταιγίδες, κυκλώνες και καύσωνες. Η γεωμηχανική θα μπορούσε να σώσει πολλές ανθρώπινες ζωές, αλλά το μόνο πρόβλημα είναι ότι δε γνωρίζουμε ακόμα τις επιπτώσεις και τους κινδύνους που ελλοχεύουν για το περιβάλλον», πρόσθεσε.

Φόβοι και επιπτώσεις

Ως τώρα η γεωμηχανική αντιμετωπιζόταν με μεγάλη καχυποψία [4] γιατί κανείς δεν είναι σε θέση να σταθμίσει τους κινδύνους τους. Αυτή η νέα τεχνολογία παρεμβαίνει συνολικά στον πλανήτη και τέτοιου είδους παρεμβάσεις δεν μπορεί να είναι χωρίς συνέπειες, και μάλιστα επώδυνες, επισημαίνουν οι περισσότεροι ειδικοί.

Επίσης προσάπτουν στη «νέα επιστήμη» ότι προσπαθεί απλώς να καλύψει τεχνητά το πρόβλημα απαλείφοντας το σύμπτωμα, αλλά δεν θεραπεύει την αιτία. Καμία από όλες αυτές τις στρατηγικές δεν στρέφεται εναντίον των αιτίων, δηλαδή της ρύπανσης και του φαινομένου του θερμοκηπίου. Όλες στοχεύουν στο να «ψυχράνουν» με κάποιον τρόπο τον πλανήτη χωρίς να επιδιώκουν να αντιμετωπίσουν τη ρίζα του προβλήματος – τους παράγοντες, δηλαδή, που οδηγούν στην υπερθέρμανση.

Ένα άλλο, όχι επιστημονικό αλλά ουσιαστικό επιχείρημα εναντίον της, το οποίο προτείνεται από όλους σχεδόν τους κλιματολόγους, είναι αυτό του «ψυχολογικού» παράγοντα [5]: από τη στιγμή που θα έχουμε μια έστω και τεχνητή λύση, οι περισσότεροι άνθρωποι θα θεωρήσουν ότι δεν χρειάζεται να λαμβάνονται μέτρα καταπολέμησης του φαινομένου του θερμοκηπίου και της ρύπανσης του περιβάλλοντος και οι ήδη πενιχρές προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση θα ατονήσουν.

Συνεπώς, τα ζητήματα που τίθενται είναι πολλά. Από ηθικά και δεοντολογικά, όπως το αν έχουμε το δικαίωμα να προκαλούμε τόσο σημαντικές μεταβολές στον πλανήτη και το ποιος αποφασίζει τελικά για την υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδίου, ως το ποιος θα ελέγχει τα συστήματα αυτά σε περίπτωση που τεθούν σε εφαρμογή.

Αν και τα θετικά φαίνεται ότι μπορεί να φέρουν μεγάλες αλλαγές, οι ειδικοί δεν παύουν να επαναλαμβάνουν ότι κανείς δεν είναι ακόμη σε θέση να γνωρίζει τι συνέπειες μπορεί να έχουν τόσο δραστικές και μεγάλης κλίμακας παρεμβάσεις στην ισορροπία της Γης.

1. Αυτή η ενοχοποίηση όλων των ανθρώπων – των κακών ανθρώπων που συμπεριφέρονται άσκημα στον πλανήτη, καταντάει κάτι περισσότερο από εμετική. Στην τελική, ο πλανήτης μάλλον κινδυνεύει από υπερπληθυσμό… παπαγάλων!  Έλεος με την σύγχρονη ελληνική δημοσιογραφία του κόπι-πάστε των άρθρων των ξένων μυστικών υπηρεσιών!

2. Τα καιρικά φαινόμενα έχουν πολλαπλασιαστεί από το 1970; Την δεκαετία που έλεγαν ότι έρχεται μίνι περίοδος παγετών; Μάλιστα. Είναι επίσης η δεκαετία που άρχισαν να δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και να κάνουν χρήση της Οπλοποίησης του Καιρού.

3. Να αποτρέψουν τα καιρικά ακραία φαινόμενα που οι ίδιοι δημιουργούν. Καλό αυτό και γνωστή συνταγή: Πρόβλημα, αντίδραση, λύση

4. Το ζήτημα γι’ αυτούς δεν είναι να βρουν ασφαλείς μεθόδους Γεωμηχανικής, αλλά τρόπο να πείσουν το κοινό να την δεχτεί. ΔΕΝ υπάρχει καμία Γεωμηχανική με την έννοια που το θέτουν (σώσιμο κλίματος). ΔΕΝ υπήρξε ποτέ και ΔΕΝ θα υπάρξει ποτέ, γι’ αυτό και όσοι λένε ότι οι ψεκασμοί είναι μυστικό πρόγραμμα Γεωμηχανικής, καλό είναι να εναρμονιστούν με την αλήθεια ή αλλιώς να βγάλουν τον σκασμό, αν δεν μπορούν να την στηρίξουν ή φοβούνται. Κάνουν πολύ κακό όταν δεν εξηγούν στον κόσμο ότι οι χημικοί αεροψεκασμοί είναι κύρια για να δουλεύει η πάσης φύσεως ασύρματη τεχνολογία και ΚΥΡΙΑ η στρατιωτική (ακόμα και η κινητή τηλεφωνία εφευρέθηκε και υπάρχει για στρατιωτικούς σκοπούς).

5. Ο ψυχολογικός ενδοιασμός τους δεν είναι ότι θα χάσουμε από τη ζωή μας τον πολύτιμο ήλιο, αλλά και καλά μη και δεν συμμορφωθούμε στις απαραίτητες αλλαγές τρόπου ζωής. Πείτε και ποιες είναι ντε, γιατί κάποιοι θεωρούν μόνο την ενέργεια. Το “κάντε λιγότερα παιδιά” είναι! Το είπε και ο πρίγκηπας Ουίλιαμ προχτές!

Παρεμπιπτόντως, αρχίζει στη Βόννη η νέα διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα, χωρίς τις ΗΠΑ. Δεν πειράζει όμως, θα είναι παρόντες οι γνωστοί ακτιβιστές και απατεώνες Αλ Γκορ και Λεονάρντο Ντι Κάπριο…

[tvxs.gr]

[nea.allnewz.gr]

{ampz:inside_item}
© 2020 www.Pyli-Apokalypseis.com - Όροι Χρήσης