Ο βασιλιάς όλων των μεγατσουνάμι [Βίντεο]

Τσουνάμι μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερα απ 'όσο νομίζετε .Θυμόμαστε το τρομερό τσουνάμι που κατέστρεψε την περιοχή του Ινδικού Ωκεανού το 2004 και την Φουκουσίμα το 2011.

Αλλά αυτά τα κύματα δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με τα μεγα-τσουνάμι που έπληξαν στο παρελθόν, ούτε τα απίστευτα τεράστια κύματα που είδε η Γη είδε πριν από εκατομμύρια χρόνια.

Ενώ ο σεισμός της Ιαπωνίας με τσουνάμι έδωσε κύματα 40 μέτρων, σχεδόν το ύψος του Αγάλματος της Ελευθερίας, ωστόσο το μέγεθος του επισκιάζεται  από τα τσουνάμι που προκλήθηκαν από μεγάλες ποσότητες υλικού που έπεσαν στη θάλασσα.

Μια κατολίσθηση στην Αλάσκα το 1958 δημιούργησε κύματα άνω των 518 μέτρων που χτύπησαν όλο τον όρμο Lituya Bay. Περίπου 1,5 εκατομμύρια χρόνια πριν στη Χαβάη, ένα τμήμα ενός ηφαιστείου έπεσε στον ωκεανό και δημιούργησε ένα τσουνάμι που θα είχε βυθίσει το νησί  Molokai [το 5ο μεγαλύτερο νησί του αρχιπελάγους της Χαβάης με έκταση 673 τετραγωνικά χιλιόμετρα]

Κανένα από αυτά όμως δεν μπορεί να συγκριθεί με τον βασιλιά όλων των megatsunamis, που προήλθε από την πρόσκρουση του αστεροειδή ο οποίος  σκότωσε τους δεινόσαυρους

Εάν σήμερα ένα παρόμοιο σώμα  χτυπούσε τις ΗΠΑ θα εξαπέλυε ένα κύμα  με ύψος περίπου 4800 μέτρα. Ας ελπίσουμε ότι μια τέτοια καταστροφή ποτέ δεν θα επαναληφθεί.

Πηγή: RealLifeLore, geodifhs.com

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι