Ο αγώνας για την επιβίωση - Δεκάδες πεινασμένα φίδια κυνηγούν μωρό ιγκουάνα [Βίντεο]

Το βίντεο έχει προσελκύσει σχεδόν 7 εκατομμύρια προβολές στη σελίδα του BBC στο Facebook, και χαρακτηρίστηκε από κάποιους ως η «καλύτερη τηλεοπτική στιγμή που υπήρξε ποτέ»

Η ζωή στη φύση είναι σκληρή και ο αγώνας για την επιβίωση είναι καθημερινός και αδιάκοπος. Και μπορεί τις περισσότερες φορές ο νικητής να είναι προβλέψιμος, υπάρχουν όμως και κάποιες εξαιρέσεις που αποδεικνύουν πως όταν μάχεσαι για την ίδια σου τη ζωή τότε η θέληση μπορεί να ανατρέψει όλα τα δεδομένα.

Αυτό συνέβη στην περίπτωση ενός μωρού ιγκουάνα το οποίο απέδειξε πως η θέλησή του για ζωή ήταν αρκετή για να τα βάλει με δεκάδες φίδια τα οποία του παρουσιάστηκαν ξαφνικά. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό βίντεο από τη δημοφιλής εκπομπή Planet Earth του BBC, το οποίο γυρίστηκε στο νησί Fernandina στα Γκαλάπαγκος.

Το μωρό ιγκουάνα, με όση δύναμη και αντοχή είχε έτρεξε χιλιόμετρα, αναρριχήθηκε σε βράχους προσπαθώντας να ξεφύγει από τα πεινασμένα φίδια που ξεπετάγονταν από παντού. Και ενώ κάποια στιγμή όλα έδειχναν πως είχαν τελειώσει και το ιγκουάνα ήταν ο μεγάλος ηττημένος, εκείνο έκανε την ανατροπή ξεπηδώντας και πάλι από τα κουλουριασμένα φίδια που το είχαν κυκλώσει μέχρι να φτάσει σε ένα ασφαλές μέρος και να απολαύσει ήρεμο τη νίκη του!

Από την μανιώδη αυτή καταδίωξη των φιδιών στο ιγκουάνα ακόμα και τα ατρόμητα μέλη του συνεργείου ήταν σοκαρισμένα, σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο ενώ οι τηλεθεατές εντυπωσιασμένοι από το βίντεο δημιούργησαν στο Twitter το hashtag #TeamIguana.

Η παραγωγός της εκπομπής Elizabeth White δήλωσε: «Δεν φοβάμαι τα φίδια, αλλά την ώρα που εξελισσόταν η σκηνή  είχα τα χέρια μου στα μάτια μου, ευχόμενη το ιγκουάνα να ξεφύγει» δήλωσε η παραγωγός.  «Το ιγκουάνα είχε την πιο τυχερή διαφυγή, καταφέρνοντας να ξεφύγει από τις λαβές του φιδιού και να φτάσει τα βράχια» κατέληξε.

Το συγκεκριμένο βίντεο έχει προσελκύσει σχεδόν 7 εκατομμύρια προβολές στη σελίδα του BBC στο Facebook, και χαρακτηρίστηκε από κάποιους ως η «καλύτερη τηλεοπτική στιγμή που υπήρξε ποτέ».

Πηγή

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι