Η «ροζ λίμνη» όπου δεν επιβιώνει κανένας οργανισμός [Βίντεο]

Η λίμνη Retba ή Lac Rose βρίσκεται βόρεια  της χερσονήσου Cap Vert στη Σενεγάλη, βορειοδυτικά του Ντακάρ.

Το ροζ χρώμα στα νερά της είναι αποτέλεσμα κυανοβακτηριδίων. Είναι ιδιαίτερα έντονο σε περιόδους ανομβρίας. Η λίμνη είναι επίσης γνωστή για την υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, που φτάνει σε ποσοστό το 40%.

Τα βακτήρια παράγουν μια κόκκινη χρωστική ουσία για να απορροφούν το φως του ήλιου, δίνοντας έτσι αυτό το μοναδικό χρώμα στη λίμνη.

Το ροζ χρώμα είναι πιο έντονο κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου (η οποία διαρκεί από το Νοέμβριο έως τον Ιουνίου) και λιγότερο κατά τη διάρκεια της εποχής των βροχών (Ιούλιος-Οκτώβριος)....

Δεν είναι πολλοί οι ζωντανοί οργανισμοί που είναι σε θέση να επιβιώσουν στη λίμνη Ρέτμπα. Έτσι, ο βασικές δραστηριότητες είναι η συλλογή αλατιού και βέβαια ο τουρισμός. Στην πράξη οι τουρίστες εκτός από τη λίμνη βλέπουν και αναρίθμητους αλατοπαραγωγούς, που τελικά γίνονται ατραξιόν!...

Μια μικρή βιομηχανία συλλογής αλατιού υπάρχει στην περιοχή. Οι εργάτες βρίσκονται 6-7 ώρες μέσα στο νερό. Για να προστατέψουν το δέρμα τους το τρίβουν με ένα βούτυρο από φυσικό λίπος, που το παίρνουν από το καρπό του δέντρου Shea, που φυτρώνει στην Αφρική.

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι