Γεωλόγος προειδοποιεί για μεγάλο καταστροφικό σεισμό τις επόμενες 48 ώρες

Ο Jim Berkland, ένας πρώην επιστήμονας-γεωλόγος της Αμερικανικής Γεωλογικής Εταιρείας, ο οποίος προέβλεψε ακριβώς τον σεισμό της Loma Prieta στην Καλιφόρνια το 1989, είπε τώρα ότι μεγάλοι σεισμοί συνήθως γίνονται όταν υπάρχει νέο φεγγάρι ή την πανσέληνο λόγω της επίδρασης της βαρύτητας στη Γη … και η επόμενη πανσέληνος είναι την Παρασκευή.

Ο συνταξιούχος τώρα, επιστήμονας μίλησε μετά τους οκτώ ισχυρούς σεισμούς που έπληξαν όλη την νότια Ασία και τον Ειρηνικό την τελευταία εβδομάδα. Δεν είναι η πρώτη φορά που προειδοποιεί για σεισμούς ο Berkland, σύμφωνα με την express.co.uk.

Jim-Berkland-518024

Είχε προβλέψει στις 13 Οκτωβρίου, 1989, για έναν σεισμό μεγέθους 3,5 έως 6,0 που θα χτυπήσουν το Σαν Φρανσίσκο μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Τέσσερις ημέρες αργότερα, στις 17 Οκτωβρίου, σεισμός μεγέθους 6,9 χτύπησε την Loma Prieta στη βόρειο Καλιφόρνια.

Τώρα λέει ότι 20 από τα τελευταίους 25 μέγα σεισμούς παγκοσμίως έχουν συμβεί κατά τη διάρκεια νέων ή γεμάτων φεγγαριών.

Αυτό που τον ανησυχεί περισσότερο είναι το ρήγμα του Αγίου Ανδρέα το οποίο είναι στα βόρεια της Καλιφόρνιας και κατά μήκος των ακτών του Όρεγκον και της Ουάσιγκτον.

Λέει ότι οι δύο περιοχές βρίσκονται πολύ κοντά στο λεγόμενο «Big One» σεισμό, που έτσι και συμβεί στην περιοχή πιθανότατα θα προκαλέσει καταστροφικά τσουνάμι στη δυτική ακτή και τόνισε χαρακτηριστικά: «Προσοχή στα νέα και τα πλήρη φεγγάρια».

Full-Moon-518027

Ο Jim Berkland ισχυρίζεται ότι η Σελήνη στις φάσεις της νέας ή της πανσελήνου μπορούν να προκαλέσουν έναν «μέγα σεισμό» εξαιτίας τις βαρυτικής έλξης.

Λέει ότι αυτά προκαλούν τις «ισονύκτιες παλίρροιες», οι οποίες είναι οι ακραίες βαρυτικές δυνάμεις που προκαλούν τις παλίρροιες και άλλα φυσικά φαινόμενα.

Μετά την πρώτη πρόβλεψη του είχε προειδοποιηθεί από κυβερνητικούς αξιωματούχους να μην κάνει άλλες προειδοποιήσεις για το φόβο του πανικού.

Το 2006 ένα βιβλίο γι “αυτόν που ονομάζεται «Ο Άνθρωπος που Προβλέπει τους Σεισμούς», ανέβηκε δωρεάν και συνεχίζει να προειδοποιεί από την ιστοσελίδα του.

Από την άλλη πλευρά βέβαια πολλοί είναι οι επιστήμονες που αμφισβητούν τις θεωρίες του.

Ηλίας Σιατούνης

Πηγή

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι