Παραμύθια κι αλήθειες για ασιατικές σφήκες...


Mερικά χρόνια μετά, το 2004, μια άλλη σφήκα της Ασίας, ένα άλλο έντομο, η
Vespa velutina έκανε την εμφάνιση της σε μη Ασιατικές χώρες, όπως πχ τη Γαλλία και την Ιταλία.

Τα χρόνια πέρασαν ήσυχα για εμάς, μέχρι που το 2014 η ένωση μελισσοκόμων της Σλοβενίας, μέσω του κυρίου Μarko Βorko, είπε οτι καλό είναι να έχουν το νου τους οι Σλοβένοι μελισσοκόμοι γιατι πέρσι έπαθαν πολλές ζημιές απο τις εγχώριες σφήκες και αφού υπάρχουν και vespa velutina σε γειτονικές τους χώρες, θα μπορούσαν να εμφανιστούν κι εκεί.

Τότε το ανεκδιήγητο ελληνικό διαδίκτυο, που αντικατοπτρίζει 100% την ελληνική κοινωνία, ανέλαβε δράση:

Vespa Orientalis

Τι κι αν δεν ειπώθηκε ποτέ ότι υπάρχουν Vespa velutina στη Σλοβενία. Τι κι αν η Σλοβενία είναι τόσο στην άκρη, που συχνά δεν περιλαμβάνεται στις βαλκανικές χωρες,  τι κι αν η Vespa mandarinia japonica είναι η μεγαλύτερη σφήκα στον κόσμο ενώ η Vespa velurtina είναι πιο μικρή κι από τις ντόπιες Ελληνικές (2,5 cm) Vespa crabro και Vespa Orientalis, κατά κόσμον σερσένια.

Tι κι αν βγαίνουν επιστήμονες με διδακτορικά (Dr. Danilo Bevk)  από τη Σλοβενία λένε ότι δεν υπάρχει καταγραφή του εντόμου εκεί. Τι κι αν κάθε χρόνο πεθαίνουν στη Ελλάδα άνθρωποι από τα τσιμπήματα μελισσών κι ας μη γίνεται θέμα στις ειδήσεις?

Δεν παίζουν ρόλο αυτά! Τo ελληνικό internet αδιαφορώντας, δίνει την είδηση με τον εξής τρόπο:

θανατηφόρα ασιατική σφήκα στη Σλοβενία. Ανάστατα τα Βαλκάνια, έξι νεκροί στη Γαλλια, πάρε κι ενα video απο άλλο/ασχετο έντομο (vespa mandarinia) γυρισμένο απο το national geographic πριν χρόνια, να τρώει μέλισσες και μάθε οτι ο διάβολος αυτός είναι έξι εκατοστά μακρύς….

Πάντως ας μην το κάνουμε θέμα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ντραπεί κανείς. Ούτε απο αυτούς που γράφουν αυτές τις ανακρίβειες, ούτε απο αυτούς που τις αναπαράγουν,ούτε από αυτούς που τις πιστεύουν χωρίς δεύτερη διασταύρωση. Άραγε μπήκε κανείς από αυτούς στον κόπο να επισκεφθεί το site της ένωσης μελισσοκόμων της Σλοβενίας ?

Η είδηση όπως κάνει τον γύρο του Ελληνικού internet με βαρύγδουπες λέξεις, δολοφόνος,  νεκροί, καταστροφή κλπ.

Τραγική Σημείωση: η είδηση ξεκίνησε απο το Aθηναικό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων το οποίο το αναφέρει ως πηγή και η real news. Η αυθεντική όμως είδηση δεν αναφέρει πουθενά τη γιαπωνέζικη σφήκα, νεκρούς και δολοφόνους, ότι το έντομο είναι 6 εκατοστά μεγάλο, οτι πετά με 60χμ/ω και ότι σκοτώνει 40 μέλισσες το λεπτό! Όλα αυτά προστέθηκαν κατά την  αναπαραγωγή.

Στη μεγάλη φώτο επάνω, η vespa orientalis. Aς τη λένε οrientalis, είναι αυτόχθονας στην Ελλάδα και είναι μεγαλύτερη από τη “θανατηφορο” vespa velutina. Στη συνέχεια Vespa Crabro, επίσης Ελληνική ικανή να φάει ζωντανή σαύρα….Τέλος μερικές φώτος από Vespa orientalis την ώρα που σκοτώνουν μέλισσες αλλά και μέλισσες που σκοτώνουν μια Vespa orientalis στον Υμηττό…

Vespa Crabro

Vespa Orientalis

Vespa Orientalis

bees.gr

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι