Κορονοϊός: Δείτε πώς ο ιός καταστρέφει τους πνεύμονες [Βίντεο]

Ένας γιατρός από την Ουάσινγκτον ανήρτησε στο διαδίκτυο τρισδιάστατο βίντεο, τ’ οποίο δείχνει πώς ο νέος κορονοϊός, SARS-CoV-2, καταστρέφει τους πνεύμονες – Δείτε πώς επιδρά ο ιός στον ανθρώπινο οργανισμό.

Δεδομένου ότι το 1/3 της ανθρωπότητας έχει τεθεί σε καραντίνα λόγω κορονοϊού, οι επιστήμονες εργάζονται εντατικά πάνω σε καινούργιες δοκιμές, εμβολιασμούς και πιθανές θεραπείες.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για κατανόηση του «αόρατου εχθρού», λοιπόν, ένας γιατρός από την Ουάσινγκτον έχει αναρτήσει στο YouTube τρισδιάστατα videos, τα οποία δείχνουν τη βλάβη που μπορεί να προκαλέσει ο SARS-CoV-2 στους πνεύμονες ενός ασθενούς.

Τα videos δημιουργήθηκαν από ψηφιακές εικόνες, προϊόντα αξονικών τομογραφιών, οι οποίες έγιναν σ’ έναν άνδρα 59 ετών που πάσχει από τη νόσο Covid-19. Στα videos φαίνεται η εκτεταμένη βλάβη στον ιστό των πνευμόνων, η οποία τονίζεται με κίτρινο χρώμα.

«Βλέπουμε πως η βλάβη δεν περιορίζεται σ’ ένα μέρος του πνεύμονα. Κάθε ημέρα, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης εκπλήσσονται από τη σοβαρότητα της βλάβης στους πνεύμονες και την ταχύτητα με την οποία εκδηλώνεται», δήλωσε στο IFLScience ο δρ. Keith Mortman, διευθυντής θωρακοχειρουργικής κλινικής και δημιουργός των videos.

Ο άνδρας είχε επισκεφθεί νοσοκομείο έχοντας πυρετό, βήχα και δυσκολία στην αναπνοή. Το πρόβλημα στην αναπνοή επιδεινώθηκε ταχύτατα και σύντομα χρειάστηκε διασωλήνωση και μηχανική υποστήριξη.

«Οι ασθενείς δέχονται ένα διπλό χτύπημα», δηλώνει ο δρ. Mortman. «Στην αρχή εμφανίζεται μία ιογενής λοίμωξη, όμως, μετά, οι πνεύμονες δημιουργούν μια φλεγμονώδη διαδικασία γύρω από τη μόλυνση. Οπότε δημιουργείται ένας συνδυασμός λοίμωξης και φλεγμονής, ο οποίος μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στον θάνατο», συμπληρώνει.

«Μένουμε στη δουλειά για εσάς, μείνετε στο σπίτι για εμάς», είναι το μήνυμα του δρ. Mortman.

hellas-now.com

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι