Η μοτοσυκλέτα της...βαλίτσας [Βίντεο]

Κατασκευάσθηκε με τέτοιο τρόπο, που εξυπηρετεί αφάνταστα όσους θέλουν να κινηθούν μέσα σε δάση εκτός δρόμου ή μονοπατιών, σε ανώμαλο ορεινό έδαφος, σε χιόνια, σε άμμο, σε λάσπες, ακόμη και σε κατοικημένες περιοχές  ..εκτός δρόμων, σκαρφαλώνοντας σε σκάλες!

Σχεδιάζεται σε δυο μοντέλα: Το Taurus 2x2, 2 το οποίο λύνεται σε δύο μέρη (συσκευάζεται σε δύο σάκους μεταφοράς) με ελαστικά χαμηλής πίεσης,  κινητήρα 5,5 ίππων  και ζυγίζει 50 κιλά και το Taurus 2x2 2Μ που και αυτό λύνεται σε 2 μέρη, αλλά  φέρει πιο βαριά ελαστικά για ανώμαλο έδαφος, τετράχρονο κινητήρα 7 ίππων, με πιο στιβαρή κατασκευή και ζυγίζει 74 κιλά.

Και τα δυο μοντέλα έχουν κοινά χαρακτηριστικά όπως: 3 ταχύτητες, δισκόφρενα σε ενδιάμεσο άξονα (σε αντίθεση με τα κανονικά δισκόφρενα σε κάθε τροχό), καίνε 1,2 λίτρα/ώρα, πιάνουν ταχύτητα 60 χλμ/ώρα και έχουν γωνία περιστροφής 55 μοιρών.

Τα ελαστικά του ελαφρού μοντέλου έχουν διάμετρο τροχού  740 χιλιοστά και πλάτος 220 χιλιοστά, ενώ το βαρύτερο έχει  διάμετρο τροχού 650 χιλ. και ίδιο πλάτος. Η χωρητικότητα της δεξαμενής καυσίμων του Taurus 2x2, 2 είναι 5 λίτρα και τουTaurus 2x2, 2Μ  8 λίτρα.

Φαντασθείτε λοιπόν ότι μέσα σε δύο σάκους μεταφοράς, μπορεί κάποιος να φορτώσει  στο πορτμπαγκάζ  ενός μικρού αυτοκινήτου την μηχανή του, αλλά και να την μεταφέρει σε ..βάρκα και να βγει στη στεριά και να περιπλανηθεί σε ένα νησί, ή αν του αρέσει το αλεξίπτωτο να τη φορτωθεί με ένα φίλο του και να πέσουν παρέα με τη μηχανή τους!

Για στρατιωτική χρήση και περισσότερο στο χώρο των ειδικών δυνάμεων, μπορεί να έχει πολλές ακόμη εφαρμογές. Πόσο κοστίζει; Γύρω στα 800 Ευρώ το τεμάχιο και αν η παραγγελία είναι μεγαλύτερη έχει καλύτερη τιμή!

Αν το κόστος συντήρησης είναι χαμηλό και υπάρχει αξιόπιστο ρεύμα υποστήριξης σε ανταλλακτικά, δεν είναι καθόλου άσχημη ιδέα! Μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να επισκεφθεί την ιστοσελίδα της εταιρείας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Πηγή

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι