42 τρόποι να σκοτώσεις τον Χίτλερ [Ντοκιμαντέρ]

Οι περισσότερες απ’ αυτές τις απόπειρες απέτυχαν εξαιτίας της καχυποψίας του Χίτλερ και των υψηλών μέτρων ασφαλείας που ελάμβανε. Ωστόσο, σε κάποιες άλλες, η θεά Τύχη ήταν ιδιαίτερα γενναιόδωρη με τον Γερμανό δικτάτορα και φυσικά άδικη με τα εκατομμύρια θύματά του.

Οι απόπειρες δολοφονίας εναντίον του δεν ήταν και λίγες, καθώς κάθε παράφρονας δικτάτορας που σέβεται τον εαυτό του οφείλει να έχει στις ζοφερές του πλάτες αναρίθμητα τέτοια περιστατικά.

Μπορεί ο Β’ Παγκόσμιος πόλεμος να ξεκίνησε το 1938 στην Ευρώπη, αλλά οι απόπειρες δολοφονίας εναντίον του Χίτλερ είχαν ξεκινήσει πριν. Εναντίον του, δεν συνωμοτούσαν μόνο εχθροί του, αλλά και μέλη του κόμματος του, Στρατιωτικοί υφιστάμενοι του, ακόμα και μέλη της προσωπικής του φρουράς.

Πρόσφατα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα της Γκεστάπο και σύγχρονα πειράματα ρίχνουν φως στις τολμηρές προσπάθειες δολοφονίας του Χίτλερ. Δεν αποτελεί έκπληξη το ότι υπήρξαν τουλάχιστον 42 τεκμηριωμένες απόπειρες κατά της ζωής του Χίτλερ.

Οι επίδοξοι δολοφόνοι του περιελάμβαναν από απλούς τεχνίτες και πράκτορες του εχθρού, μέχρι υψηλόβαθμους και έμπιστους στρατιωτικούς στο ίδιο του το στράτευμα. Ποιοι ήταν αυτοί οι άνθρωποι, ποιά τα κίνητρα τους και οι μέθοδοι που χρησιμοποίησαν;

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι