Η στιγμή που η NASA «κατέρριψε» Boeing 720 [Βίντεο]

Με μια πρώτη ματιά φαίνεται οτι το παρακάτω περιστατικό ειναι μια απλή συντριβή αεροσκάφους Boeing 720. Αυτο όμως ειναι πολύ μακριά απο την αλήθεια...

Το αεροσκάφος το κατέρριψε η NASA και μάλιστα ποιο συγκεκριμένα το χρησιμοποιήσε στα πλαίσια ενός πειράματος για να δοκιμάσει καυσιμο που ήλπιζαν ότι θα αναστείλει την ανάφλεξη φωτιάς σε περίπτωση σύγκρουσης.

boeing2

Στο αεροπλάνο είχαν τοποθετηθεί αισθητήρες και κάμερες που θα μπορούσε να βοηθήσουν στην βελτίωση της ασφάλειας των αεροσκαφών.

Σχεδόν όλα επί του σκάφους ήταν κανουργια και υπο δοκιμασία. Τα πλάνα των ανδρεικέλων που ειχαν τοποθετηθεί στα καθίσματα αναλύθηκαν προσεκτικά.

Στην πορεία, μέχρι τη μέρα της συντριβής, πραγματοποιηθηκαν 14 δοκιμαστικές πτήσεις με τα καύσιμα να τροποποιούνται σταδιακά και με την απόδοση του κινητηρα να παρακολουθείται.

boeing1 630x423

Το πρωί της 1ης Δεκεμβρίου, 1984, το αεροπλάνο απογειώθηκε για την τελική πτήση του φορτωμένο με 76,000lbs (34,500kg) απο καυσιμα.

Το πείραμα δεν πήγε όπως σχεδιάστηκε αρχικά ωστόσο το αποτέλεσμα έδωσε τις πληροφορίες που έπρεπε για να βελτιωθεί η ασφάλεια των αεροσκαφών.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο /  Πηγή

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι