Η Σελήνη αποκαλύπτει τα Μυστικά της [Βίντεο]

H Σελήνη προκαλούσε πάντοτε τον θαυμασμό στους ανθρώπους και εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να είναι αστείρευτη πηγή αναπάντητων ερωτημάτων που καλύπτονται όμως από μια συνεχή αλλά και παράξενη απαξίωση από τους ειδικούς επιστήμονες που την μελετούν.

Υπάρχουν στις μέρες μας δεκάδες ανώμαλα γεγονότα που αφορούν την Σελήνη για τα οποία η επιστήμη είτε δεν μπορεί να δώσει εξηγήσεις είτε, (αν το καταλαβαίνω σωστά), δεν είναι εύκολο για αυτήν να διαδώσει τις γνώσεις αυτές στην ανθρωπότητα.

Πλέον όμως ζούμε στον αιώνα των μέσων δικτύωσης, και της τεχνολογίας και αν κάποτε ήταν πρακτικά αδύνατον για κάποιον να ασχοληθεί με την παρατήρηση και έρευνα του ουρανού, σήμερα οι υπολογιστές, και τα επίγεια τηλεσκόπια αποτελούν πανίσχυρα όπλα στα χέρια των επίδοξων ερασιτεχνών αστρονόμων.

Η σελήνη είναι ο κυρίαρχος στόχος και όχι απλά επειδή είναι εύκολος στόχος λόγω απόστασης από την γη αλλά κυρίως λόγω των τόσων περίεργων και αδιευκρίνιστων γεγονότων, θεάσεων και δραστηριοτήτων που παρατηρούνται στην επιφάνειά της.

Αυτό που μπορούμε να πούμε στα σίγουρα είναι ότι παρόλο την υποτιθέμενη υψηλή τεχνολογία μας, η NASA μοιάζει να μπορεί να δώσει μόνο λίγες απαντήσεις στις ερωτήσεις μας σχετικά με την Σελήνη. Το πέπλο της μυστικότητας που σκεπάζει την αλήθεια σημαίνει ότι τα γεγονότα συχνά συγκαλύπτονται επειδή θεωρούνται ότι δεν είναι «προς το συμφέρον του κοινού» για να γίνουν γνωστά.

Αργά η γρήγορα όμως, είναι αναπόφευκτο ότι η Σελήνη θα αποκαλύψει τα μυστικά της, και ένα εντελώς νέο κεφάλαιο στην κατανόηση μας για το σύμπαν μπορεί να ανοιχτεί όταν αυτό τελικά συμβεί.

Εκείνο που δημιουργεί σκέψεις, είναι ο θόρυβος που έχει γίνει για τις αποστολές στη σελήνη. Έγιναν αστρονομικά έξοδα, τοποθετήθηκαν (υποτίθεται) επιστημονικά όργανα στην επιφάνεια της σελήνης και οχήματα έρευνας του δορυφόρου μας. Γιατί όλα αυτά; για μια ανθρώπινη περιέργεια και ματαιοδοξία;

Γιατί αυτή η εκνευριστική σιωπή μετά την ολοκλήρωση του διαστημικού προγράμματος «Απόλλων»; Γιατί και οι Ρώσοι σταμάτησαν ξαφνικά τα προγράμματα τους, σε μια στιγμή που το ταξίδι στη σελήνη θα ενίσχυε το γόητρο τους; Το φεγγάρι ξεχάστηκε, παραμένει σιωπηλό για να εμπνέει μόνο τους ερωτευμένους και τους ποιητές. Τι συμβαίνει;» /  Πηγή

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι