Σχέδια για ιδιωτική διαστημική αποστολή στον χώρο προσελήνωσης του «Απόλλων 17»

Επίσκεψη στον χώρο προσελήνωσης του «Απόλλων 17» σχεδιάζεται στο πλαίσιο μιας προτεινόμενης ιδιωτικής διαστημικής αποστολής.

Σύμφωνα με το BBC, γερμανική ομάδα επιθυμεί να στείλει στη Σελήνη δύο οχήματα για να ελέγξουν την κατάσταση του οχήματος που αφέθηκε πίσω κατά την τελευταία επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη. Η ομάδα, ονόματι PT Scientists, είναι μια από 16 ομάδες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό Google Lunar X-Prize και έχει υπογράψει συμφωνία με την Spaceflight Inc για να εξασφαλίσει θέση σε εκτόξευση.

Το X-Prize θα βραβεύσει τις πρώτες ομάδες με ιδιωτική χρηματοδότηση που θα καταφέρουν να προσεληνώσουν ένα όχημα το οποίο θα καταφέρει να ταξιδέψει πάνω από 500 μέτρα και να στείλει πίσω στον πλανήτη μας εικόνες και βίντεο υψηλής ανάλυσης.

Οι PT Scientists συνεργάζονται με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Audi στον τομέα των ηλιακών οχημάτων- rover, που θα είναι σε θέση να στείλουν πίσω βίντεο HD. Τα οχήματα αναμένεται να προσεληνωθούν 3-5 χλμ από το σημείο προσελήνωσης του «Απόλλων 17» και μετά να πλησιάσουν το σεληνιακό όχημα σε απόσταση 200 μέτρων, για να το επιθεωρήσουν από μακριά.

Σημειώνεται πως οι κανονισμοί της NASA αναφέρουν πως οι όποιες αποστολές πρέπει να προσεληνώνονται τουλάχιστον 2 χλμ μακριά από χώρους ιστορικής κληρονομιάς της διαστημικής υπηρεσίας και να μην πλησιάζουν περισσότερο από 200 μέτρα, για να αποφεύγεται ο κίνδυνος πρόκλησης ζημιάς.

Οι κάμερες του ρόβερ θα είναι σε θέση να ελέγξουν την κατάσταση του οχήματος και πώς τα έχει βγάλει πέρα στις αντίξοες συνθήκες της Σελήνης- περιλαμβανομένων ζημιών από μικρο-μετεωρίτες. /  Πηγή

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι