Το διαστημικό σκάφος Schiaparelli άρχισε την κάθοδό του προς τον Αρη [Βίντεο]

Το όχημα προσεδάφισης Schiaparelli, απελευθερώθηκε από το διαστημικό σκάφος TGO και σύντομα θα τεθεί σε ελλειπτική τροχιά γύρω από τον κόκκινο πλανήτη.

Το ρωσο-ευρωπαϊκό διαστημικό σκάφος TGO, το οποίο μόλις απελευθέρωσε το όχημα προσεδάφισης Schiaparelli, που άρχισε μία κάθοδο ενός εκατομμυρίου χιλιομέτρων προς την επιφάνεια του Αρη. Αρχικά, όπως έγινε γνωστό, το σκάφος δεν μετέδιδε στοιχεία για τη θέση του, γεγονός που ανησύχησε την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία.

Η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA) ανακοίνωσε ότι «όλα είναι υπό έλεγχο πλέον» με το σκάφος TGO της αποστολής ExoMars 2016.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε για τον καλό διαχωρισμό του Schiaparelli,» δήλωσε ο διευθυντής του ExoMars, Michel Denis κατά τη διάρκεια ζωντανής αναμετάδοσης από το κέντρο ελέγχου της αποστολής της ESA στο Darmstadt, της Γερμανίας,  με τους τεχνικούς της πτήσης που παρακολουθούσαν την διαδικασία να ξεσπούν σε επευφημίες.

Επειτα από ένα ταξίδι επτά μηνών για να φθάσει στον πλανήτη Αρη, το όχημα προσεδάφισης Schiaparelli αποχωρίστηκε σήμερα από το σκάφος TGO (Trace Gas Orbiter).

Στη συνέχεια, το σκάφος επρόκειτο να τεθεί σε ελλειπτική τροχιά γύρω από τον κόκκινο πλανήτη, ένα δύσκολο εγχείρημα για την αποστολή.

Είναι η δεύτερη φορά που η Ευρώπη επιδιώκει να προσεδαφισθεί στον Αρη.

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι