Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

O Elon Musk αποκάλυψε το σχέδιο αποικισμού του Άρη [Βίντεο]

O Elon Musk αποκάλυψε το σχέδιο αποικισμού του Άρη [Βίντεο]

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας τεχνολογίας Elon Musk, είπε ότι η εταιρεία του διαστημικών μεταφορών,SpaceX, θα κατασκευάσει ένα σύστημα πυραύλων ικανή να αναλάβει αποικισμό ανθρώπων στον Άρη και την υποστήριξη μιας μόνιμης πόλης στον κόκκινο πλανήτη.

«Είναι κάτι που μπορούμε να κάνουμε στη διάρκεια της ζωής μας», είπε σε ομιλία του στο Διεθνές Συνέδριο Αστροναυτικής στην Γκουανταλαχάρα του Μεξικού, που είχε μεταδοθεί σε απευθείας σύνδεση και παρακολούθησαν πάνω από 100.000 άνθρωποι. "Μπορούσε να πάμε"

Ο Musk περιέγραψε τα σχέδια του για την αποστολή τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου ανθρώπων στον Άρη και να δημιουργήσουν μια αυτοσυντηρούμενη πόλη εκεί. Είπε ότι αναμένει τους ανθρώπους για να πάνε στον  Άρη μέσα σε μια δεκαετία, και περιέγραψε τέσσερις προϋποθέσεις για ένα νέο στόλο πυραύλων που θα ταξιδεύουν στον Άρη περίπου κάθε δύο χρόνια, όταν ο Άρης και η Γη θα έρθουν πιο κοντά ο ένας στον άλλο.

elonmusk2

Με βάση αυτές τις προϋποθέσεις, οι πύραυλοι θα πρέπει να είναι πλήρως επαναχρησιμοποιήσιμοι, να ανεφοδιάζονται καθώς βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη Γη, και να μπορούν να παράγουν καύσιμα στον Άρη.

Επειδή η ατμόσφαιρα του πλανήτη αποτελείται κυρίως από διοξείδιο του άνθρακα, και προηγούμενες αποστολές έχουν εντοπίσει πάγο, ο Μασκ υποστηρίζει πως θα μπορεί να παραχθεί εκεί μεθάνιο, το οποίο θα χρησιμοποιείται ως καύσιμο.

Κεντρικό ρόλο στην ομιλία του είχε μία αναπαράσταση σε βίντεο ενός τεράστιου διαστημοπλοίου και ενός πυραύλου, που θα μεταφέρουν τους αποίκους στον προορισμό τους.

elonmusk4

Ένα στοιχείο που δεν ξεκαθάρισε πάντως είχε να κάνει με τη χρηματοδότηση του εγχειρήματος, αναφέροντας απλώς πως θα προέλθει από μία «μεγάλη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα». Πρόσθεσε επίσης ότι το κόστος ανά αστροναύτη θα πρέπει να μειωθεί σημαντικά, για να γίνει πραγματικότητα ο εποικισμός.

Αυτή τη στιγμή, ο ίδιος εκτιμά πως το ταξίδι στον Άρη θα κόστιζε 10 δισ. δολάρια ανά άτομο. Ο στόχος του είναι να μειώσει αυτό το ποσό στις 200.000. Πάντως, όπως σημείωσε, το μοναδικό προσωπικό του κίνητρο είναι να κάνει τη ζωή «διαπλανητική».

Η ομιλία του μεγιστάνα έγινε λίγες εβδομάδες μετά το σοβαρό ατύχημα της SpaceX, κατά το οποίο ένας μη επανδρωμένος πύραυλος και το φορτίο του καταστράφηκαν όταν ξέσπασε πυρκαγιά, δύο ημέρες πριν από την προγραμματισμένη απογείωση.

Όπως ανέφερε ο ίδιος λίγες ημέρες αργότερα, πρόκειται για «την πιο δύσκολη και περίπλοκη αποτυχία που είχαμε στα 14 χρόνια ύπαρξης της SpaceX».

elonmusk3

Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, η αποτυχία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα πολύ απαιτητικά χρονοδιαγράμματα της εταιρείας, λόγω των φιλοδοξιών του ιδρυτή της.

Ωστόσο, η έκρηξη δημιούργησε αμφιβολίες για το κατά πόσο η SpaceX μπορεί όντως να εγγυηθεί την ασφαλή μεταφορά εφοδίων στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, «πόσω μάλλον την αποστολή ανθρώπων στον Άρη», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

«Για ελληνικούς υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, αγγλικά, υπότιτλοι, αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά»

LIVE: SpaceX CEO Elon Musk unveils plans to ‘colonize Mars’

SpaceX CEO and billionaire Elon Musk is delivering his keynote speech at the 67th International Astronautical Congress in Guadalajara, Mexico, entitled ‘Making Humans a Multiplanetary Species’ and discussing his vision to create a human settlement on Mars.

Πηγή

{ampz:inside_item}
© 2020 www.Pyli-Apokalypseis.com - Όροι Χρήσης