Μυστηριώδης αντικείμενο σε ανεξήγητη τροχιά πέρα από τον Ποσειδώνα [Βίντεο]

Οι παρυφές του Ηλιακού Συστήματος μόλις έγιναν κάπως πιο περίεργες και μυστηριώδεις, ανέφερε η Michele Bannister, αστρονόμος του Πανεπιστημίου Queens στο Μπέλφαστ.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του New Scientist, η Michele Bannister αναφερόταν στην ανακάλυψη ενός ΤΝΟ (trans Neptunian object, αντικείμενο πέρα από τον Ποσειδώνα) που βρίσκεται πέρα από τον μακρινό πλανήτη, στο εξώτερο Ηλιακό Σύστημα.

Είναι 160.000 φορές πιο θαμπό από τον Ποσειδώνα, κάτι που σημαίνει ότι ο παγωμένος αυτός κόσμος θα μπορούσε να έχει διάμετρο κάτω των 200 χλμ. Βρίσκεται πάνω από τον «δίσκο» του Ηλιακού Συστήματος και κινείται όλο και πιο πάνω, κάτι που αποτελεί παράδοξο φαινόμενο.

Το ΤΝΟ, στο οποίο έχει δοθεί η ονομασία «Niku», κινείται σε τροχιά σε μια γωνία 110 μοιρών σε σχέση με τον «δίσκο» του Ηλιακού Συστήματος. Επίσης, κινείται γύρω από τον Ήλιο αντίστροφα, σε σχέση με τα περισσότερα από τα άλλα αντικείμενα του Ηλιακού Συστήματος- εξ ου και το όνομα που του δόθηκε από τους ερευνητές που το ανακάλυψαν καθώς «Niku» στα κινεζικά σημαίνει «επαναστάτης».

Οτιδήποτε δεν κινείται στον «δίσκο» ενός ηλιακού συστήματος ή κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση κατά πάσα πιθανότητα έχει «αναγκαστεί» να το κάνει εξαιτίας σύγκρουσης με κάτι άλλο.

«Υποδεικνύει πως συμβαίνουν περισσότερα στο εξώτερο Ηλιακό Σύστημα από ό,τι γνωρίζουμε» λέει ο Μάθιου Χόλμαν του Harvard- Smithsonian Center for Astrophysics, μέλος της ομάδας που εντόπισε το σώμα χρησιμοποιώντας το Pan-STARRS (Panoramic Survey Telescope and Rapid Response System 1 Survey) στη Χαλεακάλα του Μάουϊ.

Πηγή

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

1 σχόλιο

  • Κάρολος
    Κάρολος Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016 13:53

    Έπαθα ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΤΥΦΛΩΣΗ. Η λέξη αντικείμενο είναι γένους ουδέτερου και το αντίστοιχο επίθετο γράφεται με την ίδια κατάληξη,"μυστηριώδες". Αν είναι όπως το γράψατε τότε θα είναι γένους θηλυκού, "η μυστηριώδης αντικείμενο" :P . Το καταλάβατε αυτό Pyli-Apokalypseis.com ? Μάθετε τη γλώσσα που κληρονομήσατε και εφ'όσον θέλετε να έχετε δημοσιογραφικό ρόλο, έστω και διαδικτυακά, στο Facebook, έχετε ευθύνη να γράφετε σωστά γιατί η κακή διατύπωση της γλώσσας θεωρείται ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ όταν γίνεται δημόσια.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι