Ανακαλύφθηκε η προέλευση των γιγαντιαίων μαύρων οπών

Μεταξύ των πολλών μυστηρίων σχετικά με τις γιγαντιαίες μαύρες τρύπες που υπάρχουν στο κέντρο των γαλαξιών, είναι το πώς μεγαλώνουν τόσο πολύ και τόσο γρήγορα.

Επιστήμονες βρήκαν την απάντηση για την τεράστια τους ύπαρξη.

Βασισμένοι σε αυτά που γνωρίζουμε μέχρι τώρα και πόσο γρήγορα μεγαλώνουν, οι υπερμεγέθεις μαύρες τρύπες του διαστήματος δεν μεγαλώνουν αθροιστικά, αλλά σύμφωνα με νέες εικόνες, σχηματίζονται από μεγάλες ποσότητες αερίων.

navri opi 1 pyli apokalypseis

Πριν από λίγα χρόνια, ερευνητές υποστήριξαν ότι οι μεγάλες μαύρες τρύπες σχηματίζονται μέσω συγχώνευσης άλλων μικρότερων μαύρων τρυπών. Ωστόσο, ακόμα κι αυτό θα απαιτούσε την αύξηση του μεγέθους τους με γρηγορότερο ρυθμό απ’ όσο έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Όμως, αντί να δημιουργηθούν πρώτα από ένα αστέρι και στη συνέχεια να καταρρεύσουν, οι μαύρες τρύπες δημιουργούμαι μόνο από αέρια. Αυτά τα αέρια δημιουργούν τις πρώιμες μαύρες τρύπες που στη συνέχεια μεγαλώνουν και γίνονται οι γνωστές γιγαντιαίες μαύρες τρύπες.

navri opi 2 pyli apokalypseis

Για να δοκιμάσουν τη θεωρία τους, ερευνητές από το Εθνικό Ινστιτούτο Αστρονομίας και το Scuola Normale Superiore στην Ιταλία, έβαλαν τα τηλεσκόπια Hubble, Chandra, και Spitzer να ψάξουν για αποδεικτικά στοιχεία πρώιμων μαύρων τρυπών. Τα τηλεσκόπια Hubble και Chandra μπορεσαν να καταγράψουν δυο ξεχωριστά παραδείγματα.

navri opi 3 pyli apokalypseis

Καθώς αυτές οι εικόνες ενισχύουν την θεωρία δημιουργίας των μαύρων τρυπών,  οι επιστήμονες συνεχίζουν τις έρευνες αναφέροντας ότι είναι πολύ δύσκολο να εντοπίσουν τις πρώιμες μαύρες τρύπες.

Πηγή

Πηγή

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι