Αστρονόμοι πιστεύουν ότι βρήκαν τον ένατο πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος [Βίντεο]

Οι αστρονόμοι στο California Institute of Technology ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι έχουν βρει νέα στοιχεία ενός γιγάντιου παγωμένου πλανήτη που βρίσκεται στις εσχατιές του Ηλιακού μας συστήματος, πέρα ​​από την τροχιά του Πλούτωνα. Τον αποκαλούν «Πλανήτης 9 «.

katagrafi

Στην έρευνα τους, που δημοσιεύθηκε στο Astronomical Journal περιγράφουν έναν πλανήτη περίπου πέντε έως 10 φορές τη μάζα της Γης. Οι συγγραφείς του όμως, οι αστρονόμοι Michael Brown και Konstantin Batygin, παραδέχονται ότι δεν έχουν παρατηρήσει άμεσα τον πλανήτη όπως μεταδίδει η washingtonpost.

katagrafi 1

Αντ “αυτού, υποστηρίζουν ότι τον ανακάλυψαν από την κίνηση του που επηρεάζει πλανήτες νάνους και άλλα μικρά αντικείμενα στο εξώτερο ηλιακό σύστημα. Οι αστρονόμοι αναφέρουν ότι ενδέχεται ο πλανήτης να έχει βρεθεί εκεί από την βαρυτική δύναμη του Δία ή του Κρόνου.

Τηλεσκόπια σε τουλάχιστον δύο ηπείρους ψάχνουν για το αντικείμενο, που υπολογίζεται ότι είναι 20 φορές πιο μακριά από τον Ποσειδώνα. Αν «Πλανήτης Εννέα» υπάρχει, είναι μεγάλος, υπολογίζεται ότι η μάζα του είναι περίπου δύο έως τέσσερις φορές τη διάμετρο της Γης.

Σε τέτοια απόσταση όμως θα αντανακλά πολύ λίγο φως του Ηλίου κάνοντας το  δύσκολο να ανιχνευθεί και από τα πιο ισχυρά τηλεσκόπια.

Ηλίας Σιατούνης

Ninth planet may have been discovered, researchers say

You might have a replacement, Pluto. Researchers are calling the possible ninth planet in our solar system "Planet Nine." http://cnn.it/1nyPVKp

Δημοσιεύτηκε από CNN στις Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016

Πηγή

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι