Η NASA αναζητεί προγραμματιστή με γνώσεις «αρχαίας γλώσσας προγραμματισμού»

Όπως αναφέρεται σε σχετικό ρεπορτάζ του CNN, το Voyager 1 βρίσκεται σε απόσταση 20 δισ. χιλιομέτρων από τη Γη. Η αρχική αποστολή του ήταν η εξερεύνηση του Δία και του Κρόνου, αλλά η αποστολή του επεκτάθηκε- ωστόσο, η αναβάθμιση του υπολογιστή του είναι αδύνατη, για ευνόητους λόγους. «Είναι σαν να πετάς έναν υπολογιστή Apple II. Θα έπρεπε να είναι σε μουσείο» αναφέρει η Σούζι Ντοντ, υπεύθυνη του προγράμματος.

Ο Ζοταρέλι υπηρετούσε το πρόγραμμα Voyager από την ημέρα εκτόξευσής του, στις 5 Σεπτεμβρίου 1977 (σημειώνεται πως το Voyager 2, που βρίσκεται σε αντίστοιχη, εξαιρετικά μεγάλη απόσταση, εκτοξεύτηκε το 1979, και είναι το μόνο σκάφος που έχει περάσει από τον Ουρανό και τον Ποσειδώνα- η επαφή μαζί του είναι δυνατή μόνο μέσω της κεραίας του Deep Space Network στον Κανμπέρα) .

Η δουλειά του είναι πάνω στα συστήματα δεδομένων πτήσης του σκάφους, που έχουν μόλις 64 KB μνήμης και τρέχουν μια παμπάλαια γλώσσα προγραμματισμού. Σήμερα, είναι ένας από τους ελάχιστους στον κόσμο που ξέρουν τα «μυστικά» της.

Όπως υπογραμμίζεται σε σχετικό δημοσίευμα του Popular Mechanics, ο μηχανικός που θα αναλάμβανε τη θέση του πρέπει να έχει γνώσεις της εποχής των Cobol, Fortran και Algol. Αν και τα δύο σκάφη είναι ιδιαίτερα «υγιή» για την ηλικία τους, καθώς είναι σε θέση να λειτουργούν για άλλη μια δεκαετία, το μέλλον τους είναι αβέβαιο πέρα από αυτό – και ως εκ τούτου η δουλειά του νέου μηχανικού θα είναι ιδιαίτερα απαιτητική, εάν πρόκειται να επεκταθεί η ζωή τους (μέσω αλλαγών στη διαχείριση ενέργειας) ακόμα παραπέρα.

Σύμφωνα με το CNN, η NASA είχε βρει έναν μηχανικό, ο οποίος είχε έρθει στο πρόγραμμα για να δουλέψει με τον Ζοταρέλι έναν χρόνο και κάποια στιγμή να τον αντικαταστήσει- ωστόσο η Ντοντ θεωρεί πως η αντικατάστασή του είναι πρακτικά αδύνατη.

Όπως εκτιμά στο Popular Mechanics, δεν ελπίζει στο να βρει κάποιον νεαρό, αλλά στην καλύτερη περίπτωση κάποιον ο οποίος βρίσκεται στην αρχή της 6ης δεκαετίας της ζωής του (εν αντιθέσει με μηχανικούς οι οποίοι πλησιάζουν τα 80).

Πηγή: hellasforce.com

Πύλη Αποκάλυψης

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι