Νιώστε για λίγο αστροναύτες με πτήσεις μηδενικής βαρύτητας [Βίντεο]

Οι πτήσεις δηλαδή που ένα αεροπλάνο ειδικά διασκευασμέο ανεβαίνει στο όριο των δυνατοτήτων του και εκεί σβήνει τις μηχανές και εκτελεί ελεύθερη πτώση, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να βιώνουν συνθήκες μηδενικές βαρύτητας για περίπου 20-30 δευτερόλεπτα (ανάλογα με το αεροπλάνο).

Οι πτήσεις αυτές είναι συνήθεις στις προτοιμασίες για τους αστροναύτες. Όμως κάποιες εταιρίες (ιδίως στην Ρωσία) προσφέρουν αυτή την εμπειρία και σε ιδιώτες. Και η πιο νέα από αυτές είναι η Ελβετική Novaspace η οποία έκανε πρόσφατα την πρώτη της τέτοια πτήση.

Χρησιμοποιώντας ένα ειδικά διασκευασμένο Airbus A-310, έκανε την παραβολική της πτήση πάνω από την Μεσόγειο, έχοντας ως επιβάτες επιστήμονες από διάφορα ινστιτούτα της Ευρώπης.

Οι οποίοι, στην τρίωρη διάρκεια της πτήσης, και στις πολλές ελεύθερες πτώσεις που έγιναν, μελέτησαν πολλές παραμέτρους και λειτουργίες οργάνων που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν στο διάστημα. Και παράλληλα έκαναν και αρκετές έρευνες για το πως συμπεριφέρεται το ανθρώπινο σώμα σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας.

Η εταιρία εκτός από τα επιστημονικά πειράματα σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το αεροπλάνο και σε εμπορικές πτήσεις για ιδιώτες και τουρίστες. Το κόστος όμως μιας τέτοιας εμπειρίας θα είναι ιδιαίτερα υψηλό, καθώς το εισιτήριο υπολογίζεται να ξεπερνά τα 8.500 ευρώ για κάθε πτήση.

Αν κάποιος το βρίσκει ακριβό, υπάρχουν και πιό φθηνές επιλογές, είτε στην ίδια την Ελβετία (με την εταιρία Swiss Space System να χρεώνει 2.500 ευρώ το άτομο, για μικρότερη όμως πτήση) αλλά και οι παλαιοί γνώστες του είδους, οι Ρώσοι, οι οποίοι κάνουν τέτοιες πτήσεις για το κοινό εδώ και πολλά χρόνια. 

Πηγή: pronews.gr

Πύλη Αποκάλυψης

 

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι