Εντυπωσιακό βίντεο από μετεωρολογικό μπαλόνι: Η Γη όπως φαίνεται από τη στρατόσφαιρα

Για δύο χρόνια, κανένας δεν μπορούσε να τη βρεί. Η παρέα των φίλων -φοιτητών στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ- που είχαν την εντυπωσιακή ιδέα, παράτησε τις προσπάθειες. Ωστόσο, η τύχη τους δεν τους είχε εγκαταλείψει.

Νωρίτερα φέτος, η κάμερα βρέθηκε στον δρόμο ενός πεζοπόρου, ο οποίος διέσχιζε με τα πόδια την έρημο της Αριζόνα. Ήταν περίπου 80 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο από όπου η παρέα είχε κάνει την "εκτόξευση", το 2013.

Ο πεζοπόρος επέστρεψε την κάμερα στους ιδιοκτήτες της. Εκείνοι, αφού διαπίστωσαν ότι το εντυπωσιακό υλικό που είχε εξασφαλίσει η GoPro είχε διασωθεί, ανέβασαν το σχετικό video στο YouTube, στις 10 Σεπτεμβρίου.

Μέσα σε 8 μέρες, περισσότερα από 4 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν δει τις εντυπωσιακές εικόνες της Γης από τη στρατόσφαιρα.

Στα πλάνα του video κυριαρχεί το καφέ χρώμα και οι αποχρώσεις του, ενώ διακρίνονται ποτάμια και δρόμοι, τα οποία ξεθωριάζουν σταδιακά, καθώς το μπαλόνι κερδίζει ύψος.

Όταν η κάμερα φτάνει στο μέγιστο ύψος του ταξιδιού της (30 χιλιόμετρα από την επιφάνεια της Γης), διακρίνεται το απόκοσμο μαύρο του διαστήματος.

Μία ώρα και 27 λεπτά μετά την "εκτόξευση", το μπαλόνι σκάει και στέλνει την κάμερα σε μία ελεύθερη βουτιά προς τον πλανήτη μας. Ωστόσο, επιβίωσε και μας χάρισε τα παρακάτω εντυπωσιακά στιγμιότυπα:

Πηγή

Πύλη Αποκάλυψης

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι