Τα μυστήρια φωτεινά σημεία της Δήμητρας σε νέα εκπληκτικής ευκρίνειας εικόνα και βίντεο

Αυτές είναι και οι πιο κοντινές φωτογραφίες και ευκρινέστερες που έχει στείλει το διαστημικό σκάφος μέχρι στιγμής, δίνοντας στους επιστήμονες την ευκαιρία να κατανοήσουν αυτά τα πολύ ασυνήθιστα χαρακτηριστικά.

Η νέα κοντινή όψη του κρατήρα Occator αποκαλύπτουν καλύτερα αυτά τα φωτεινά σημεία που βρίσκονται στο κέντρο του πυθμένα του κρατήρα.

Αυτά τα σημεία είναι και τα πιο φωτεινά σημεία της επιφάνειας της Δήμητρος, και η επιστημονική ομάδα της «Αυγής» συνδύασε δύο διαφορετικές εικόνες σε μια ενιαία σύνθετη φωτογραφία για να τονιστούν αυτά τα φωτεινά σημεία με την περιβάλλουσα επιφάνεια.

ta mystiria foteina simeia tis dimitras se nea ekpliktikis efkrinias eikona kai video  0

Οι επιστήμονες επίσης κατασκεύασαν ένα βίντεο κινουμένων σχεδίων (animation) που δείχνει τον κρατήρα, συμπεριλαμβανομένου και τα φωτεινά σημεία. Να σημειώσουμε ότι το χείλος του κρατήρα Occator σε κάποια σημεία υψώνεται απότομα για περίπου 2 χιλιόμετρα από τον πυθμένα του.

Αυτές οι νέες εικόνες της «Αυγής» (Dawn), ελήφθησαν από υψός 1.470 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Δήμητρας και έχουν περίπου τρεις φορές καλύτερη ανάλυση από τις εικόνες που έστειλε το διαστημικό σκάφος στην προηγούμενη τροχιά του τον Ιούνιο και σχεδόν 10 φορές καλύτερη από ό, τι στην πρώτη τροχιά του σκάφους τον Απρίλιο και τον Μάιο.

Οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμα καταλήξει από τι υλικό αποτελούνται τα λαμπερά σημεία.

Ηλίας Σιατούνης

Πηγή

Πύλη Αποκάλυψης

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι