Πόσο μικροσκοπικός είναι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός -Οι φωτογραφίες που το αποδεικνύουν

Αυτό είναι ίσως το αγαπημένο μέρος κάθε μέλους του πληρώματος του ISS. Πρόκειται για τη μονάδα παρατήρησης Cupola, που όχι μόνο έχει τα μεγαλύτερα παράθυρα στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, αλλά και τα μεγαλύτερα που έχουν τοποθετηθεί ποτέ σε διαστημικό σκάφος.

Ο Κρις Χάντφιλντ, που πέρασε 166 ημέρες στο διάστημα, αξιοποίησε αυτά τα εκπληκτικά παράθυρα για τις 45.000 απίστευτες φωτογραφίες που έβγαλε όσο ήταν εκεί. Το πιο μεγάλο από αυτά, έχει διάμετρο 78 εκατοστά, ενώ το μέγεθος όλων επιτρέπει να διαπιστωθεί από το εξωτερικό μέρος ποιος αστροναύτης είναι στο παρατηρητήριο.

Το μέγεθος των παραθύρων είναι ένας καλός τρόπος για να αντιληφθεί ο κόσμος και πόσο μικρό είναι όχι μόνο το παρατηρητήριο, αλλά και ολόκληρος ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός. Το Cupola- που στα ιταλικά σημαίνει θόλος- έχει 1,5 μ. ύψος και 3 μ. διάμετρο. Κατά συνέπεια, εκεί μέσα χωράνε το πολύ δύο αστροναύτες κάθε φορά.

Αν και το Cupola είναι μόνο ένα μέρος του ISS, γίνεται εύκολα αντιληπτό πόσο μικρός είναι ο χώρος που οι αστροναύτες αποκαλούν «σπίτι» τους για μήνες.

Μάλιστα, όπως γράφει το Business Insider για χάρη της σύγκρισης, αν ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός γέμιζε με νερό, θα χωρούσε μόλις το 1/3 από την ποσότητα που απαιτείται για μία πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων.

dexiextrem.blogspot.gr

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι