Άρης και Κομήτης Σπρινγκ θα... «διασταυρώσουν τα ξίφη» τους! [Βίντεο]

Εδώ και ένα χρόνο ο κομήτης αυτός «γυροφέρνει» τον πλανήτη Άρη, με τους αστρονόμους να μην αποκλείουν ακόμη και την πρόσκρουση του

Ο εν λόγω κομήτης ανακαλύφθηκε τον Ιανουάριο του 2013 από το αστεροσκοπείο Σάιντινγκ Σπρινγκ της Αυστραλίας από οπου πήρε τελικά και το όνομα του.

Ο συνδυασμός των πρώτων παρατηρήσεων του κομήητη τότε, επέτρεψε στους επιστήμονες να κάνουν ένα πρώτο υπολογισμό της τροχιάς του γύρω από τον Ήλιο.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο παγωμένος κομήτης θα διασταυρωθεί με την τροχιά του Άρη στις 19 Οκτωβρίου 2014.

Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι θα υπάρξει πρόσκρουση πάνω στον «κόκκινο πλανήτη».

Η κατ’ αρχήν εκτίμηση είναι ότι ο κομήτης θα περάσει σε ασφαλή απόσταση 900.000 χιλιομέτρων από τον Άρη. Υπενθυμίζεται ότι ο αστεροειδής 2012 DA14 πέρασε πολύ κοντά από τη Γη, σε απόσταση μόλις 34.400 χλμ, τον Ιανουάριο του 2013!

Φυσικά υπάρχει πάντα και το περιθώριο λάθους. Αυτό σημαίνει ότι ο κομήτης μπορεί να περάσει πολύ μακριά (σε απόσταση έως 36 εκατ. χλμ), αλλά μπορεί και να πέσει πάνω στο γειτονικό μας πλανήτη.

Σε κάθε περίπτωση, οι παρατηρητές από τη Γη, ακόμα και με μικρά τηλεσκόπια, θα έχουν του χρόνου την ευκαιρία να δουν τον κομήτη είτε να περνά δίπλα από τον Άρη, είτε να πέφτει πάνω του.

 

 

Πηγή: euronews

Απόδοση: thecuriosityofcat.blogspot.gr

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι