Εντυπωσιακές ανακαλύψεις στο εσωτερικό σαρκοφάγου 3.000 ετών - Είχε μείνει «σφραγισμένη» για 100 χρόνια

Εντυπωσιακές ανακαλύψεις στο εσωτερικό σαρκοφάγου 3.000 ετών - Είχε μείνει «σφραγισμένη» για 100 χρόνια

Στο «φως» βγήκαν εντυπωσιακές ανακαλύψεις, του εσωτερικού μιας μούμιας. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους οι αναπαραστάσεις στο εσωτερικό της παραπέμπουν στην αιγυπτιακή θεότητα Αμεντέτ. 

Εντυπωσιακές αναπαραστάσεις έκρυβε η σαρκοφάγος μούμιας που είχε παραμείνει σφραγισμένη για περισσότερα από 100 χρόνια στην Αίγυπτο.

Σκωτσέζοι αρχαιολόγοι παρατήρησαν την περίτεχνη διακόσμηση της σαρκοφάγου, η οποία αποτελεί από μόνη της ένα έργο τέχνης κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης στο εσωτερικό της.

Η σαρκοφάγος ανήκει στην Τακερχέμπ, η οποία εκτιμάται ότι ήταν ιέρεια ή πριγκίπισσα από τη Θήβα.

Η βάσει υπολογισμών, περίπου 3.000 ετών μούμια της Τακερχέμπ είναι σε αρκετά εύθραυστη κατάσταση καθώς η σαρκοφάγος είχε υποστεί βανδαλισμούς από τυμβωρύχους ανά τους αιώνες.

Όπως αναφέρουν οι συντηρητές αρχαιοτήτων που εργάζονται για την αποκατάσταση του σπουδαίου αρχαιολογικού ευρήματος, εντυπωσιακές αναπαραστάσεις έχουν ζωγραφιστεί τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της σαρκοφάγου.Μάλιστα, τονίζουν, πως οι εν λόγω αναπαραστάσεις δεν θα είχαν γίνει αντιληπτές, αν η φύση των εργασιών δεν έκρινε ως απαραίτητο η σαρκοφάγος να υπερυψωθεί.

Οι αναπαραστάσεις φαίνεται πως παραπέμπουν στην αιγυπτιακή θεότητα Αμεντέτ, γνωστή και ως "Κυρία της Δύσης".

Τόσο η μούμια όσο και τα ευρήματα χρειάζονται αρκετές ακόμη εργασίες αποκατάστασης προκειμένου να μπορέσουν να εκτεθούν στο κοινό.

pronews.gr

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι