Έκπτωση ενοικίου 40%: Επιστρέφεται στους ιδιοκτήτες το 1/3 των χρημάτων

Ο υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, γνωστοποίησε ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα λάβουν πίσω το 1/3 των χρημάτων από τα μισθώματα που έχασαν.

Την επιστροφή του 1/3 των χρημάτων που έχασαν από το μέτρο της έκπτωσης ενοικίου 40% στους ιδιοκτήτες ακινήτων, προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Συγκεκριμένα, γνωστοποίησε ότι για τους ιδιοκτήτες ακινήτων προβλέπεται αναστολή των βεβαιωμένων οφειλών, καθώς και δυνατότητα συμψηφισμού με φορολογικές υποχρεώσεις, ύψους έως το 1/3 των «χαμένων» μισθωμάτων.

«Ο ιδιοκτήτης, από όποιο ακίνητο έχασε ενοίκιο, υπολογίζουμε πόσα χρήματα χάθηκαν και επιστρέφουμε το 1/3» δήλωσε, χαρακτηριστικά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1».

Στόχος είναι, όπως πρόσθεσε, να μην αισθανθεί κανένας απροστάτευτος.

Υπενθυμίζεται ότι όσον αφορά την έκπτωση ενοικίου κατά 40%, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την παράταση του μέτρου για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο για όσες επιχειρήσεις παραμένουν σε καθεστώς αναστολής λειτουργίας λόγω υποχρεωτικού λουκέτου ή μειωμένου τζίρου.

Αντίστοιχο δικαίωμα θα έχουν και οι επιχειρήσεις που ανήκουν στους κλάδους του τουρισμού, της εστίασης, των μεταφορών, του πολιτισμού και του αθλητισμού, ανεξαρτήτως αν βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής λειτουργίας.

Ίδια δυνατότητα θα παρέχεται και στις επιχειρήσεις που επαναλειτούργησαν εντός Μαΐου, συμπεριλαμβανομένων και αυτών του λιανικού εμπορίου.

Ταυτόχρονα, για τις επιχειρήσεις του τουρισμού, των μεταφορών, του πολιτισμού και του αθλητισμού, η μείωση του ενοικίου επεκτείνεται τόσο τον Ιούλιο όσο και τον Αύγουστο.

Τέλος, δικαίωμα μείωσης ενοικίου για την πρώτη κατοικία, καθώς και για τη φοιτητική κατοικία των εξαρτώμενων μελών τους, διατηρούν και όλοι οι εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τελούν σε καθεστώς προσωρινής αναστολής.

sputniknews.gr

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι