Με προστατευτική μάσκα και μεζούρα ο Γεωργιάδης - Αυτοψία σε καταστήματα εστίασης

Πρέπει να δώσουμε τη μέγιστη δυναμική χωρητικότητας στους χώρους εστίασης ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, πραγματοποίησε αυτοψία σε καταστήματα εστίασης στην Καλλιθέα. Στόχος η εξέταση των μέτρων ασφαλείας.

Με μεζούρα και προστατευτική μάσκα εμφανίστηκε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος επισκέφτηκε χώρους εστίασης στην Καλλιθέα.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν να εξεταστούν οι κανόνες, οι οποίοι πρόκειται να εφαρμοστούν το επόμενο διάστημα, όσον αφορά τη λειτουργία των καταστημάτων του κλάδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επαναλειτουργία των μπαρ, εστιατορίων και καφετεριών, η οποία είναι προγραμματισμένη για την 1η Ιουνίου, θα συνοδεύεται από αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Ανάμεσα σ’ αυτά συγκαταλέγεται η επιβολή συγκεκριμένης αναλογίας πελατών ανά τετραγωνικά μέτρα, κάτι το οποίο αναμένεται να μειώσει σημαντικά τη δυνατότητα εξυπηρέτησης των πελατών.

«Εξετάζουμε τρόπους ώστε να δώσουμε τη μέγιστη δυναμική χωρητικότητας στους χώρους εστίασης προκειμένου να λειτουργήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Γεωργιάδης.

Και πρόσθεσε: «Η μελέτη των κανόνων αυτών θα συνεχιστεί έτσι ώστε να αποκτήσουν οι χώροι εστίασης τουλάχιστον το 80% της δυναμικότητας που είχαν προ της έναρξης της κρίσης».

Στα μέτρα που εξετάζονται, συγκαταλέγεται τόσο η αξιοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων, όσο και τη δυνατότητα επέκτασης των τραπεζοκαθισμάτων στους εξωτερικούς χώρους, με την αξιοποίηση περαιτέρω δημόσιων χώρων.

«Η εστίαση είναι πυλώνας της οικονομίας, αφορά το 30% των επιχειρήσεων των οποίων η λειτουργία ανεστάλη με κρατική εντολή και είναι εξαιρετικά σημαντικό να λειτουργήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» κατέληξε ο αρμόδιος υπουργός.

Πέραν του κ. Γεωργιάδη, στη σημερινή εξόρμηση έδωσε το «παρών» και ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, όπως και ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), Γιώργο Καββαθά.

sputniknews.gr

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι