Απαγόρευση κυκλοφορίας: Το σχέδιο για σταδιακή άρση μέτρων από τις 4 Μαϊου

Με τα έως τώρα δεδομένα, η 4η Μαίου θεωρείται ημερομηνία ορόσημο εάν δε μεσολαβήσουν αρνητικές εξελίξεις.

Η Ελλάδα, παρά τον χαμηλό αριθμό κρουσμάτων και θανάτων στην κλίμακα της πανευρωπαϊκής σύγκρισης, δεν αποτελεί εξαίρεση σ’ αυτή την αμφίρροπη διαδικασία άρσης του lockdown. 

Οριστικές αποφάσεις και ανακοινώσεις αναμένονται έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας για το χρονοδιάγραμμα άρσης των περιοριστικών μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση για να αποτρέψει τη διάδοση του νέου κορωνοϊού στη χώρα.

Με τα έως τώρα δεδομένα, η 4η Μαίου θεωρείται ημερομηνία ορόσημο, καθώς εάν δε μεσολαβήσουν αρνητικές εξελίξεις, τότε προσδιορίζεται χρονικά η έναρξη της σταδιακής άρσης των περιορισμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μοντέλο που εξετάζεται προβλέπει την άρση ενός μέτρου κάθε φορά, ώστε να ελέγχεται κατά πόσον επηρεάζει ή όχι την εξάπλωση του ιού. 

Το πιθανότερο είναι πως όπου είναι εφικτό θα υιοθετηθούν οι προδιαγραφές (απόσταση δύο μέτρων κλπ.) που ισχύουν σήμερα στα σούπερ μάρκετ.

Τα κομμωτήρια θα λειτουργούν μόνον με ραντεβού και όχι με αναμονή πελατών εντός του χώρου, ενώ στα μέσα μεταφοράς και σε χώρους εργασίας με αναγκαστικό συγχρωτισμό εξετάζεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι