Θετικοί στον κορωνοϊό 119 επιβαίνοντες του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Από τους 380 επιβαίνοντες του πλοίου, 119 βρέθηκαν θετικοί στον ιό, 259 αρνητικοί και 2 θα χρειαστεί να ξανακάνουν εξετάσεις.

Θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν 119 από τους 380 επιβαίνοντες του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο βρίσκεται αρόδο, έξω από το λιμάνι του Πειραιά, από τις 21 Μαρτίου.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκε ο ελλιμενισμός του πλοίου εντός της ημέρας, σε ειδική προβλήτα στον Πειραιά με ασποκλεισμένη περίμετρο.

Όπως ενημέρωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε χθες από ειδικά κλιμάκια του ΕΟΔΥ,

αρνητικοί στον ιό βρέθηκαν 259 επιβαίνοντες, ενώ 2 δείγματα ήταν ακατάλληλα και θα γίνει επανέλεγχος.

Παράλληλα, σήμερα το πρωί ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ επισκέφθηκε το πλοίο και πήρε δείγματα από τις επιφάνειες και από το σύστημα κεντρικού κλιματισμού.

Όσα μέλη του πληρώματος είναι αρνητικά στον κορωνοϊό θα επαναπατριστούν αφού πρώτα μεταφερθούν σταδιακά, τις επόμενες 36 ώρες, σε ξενοδοχεία της Αθήνας.

Όσοι επιβαίνοντες ήταν θετικοί στον ιό θα παραμείνουν σε υγειονομική απομόνωση εντός του πλοίου για διάστημα 14 ημερών. Θα υπάρχει συνεχής ιατρονοσηλευτική υποστήριξη και για το σκοπό αυτό στην αποβάθρα θα τοποθετηθεί μέσα στις επόμενες ώρες ειδική τέντα ώστε οι υγειονομικοί που επισκέπτονται το πλοίο να φορούν την ειδική ενδυμασία και να πραγματοποιούνται όλες οι διαδικασίες προετοιμασίας.

Όπως δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέλαβε Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας «όλοι οι επιβαίνοντες στο πλοίο είναι πολύ καλά και χωρίς συμπτώματα και δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία για την εξέλιξη της υγείας τους. Σε συνεργασία με την πλοιοκτήτρια εταιρεία αύριο θα ενημερωθούν και αναλυτικά οι οικογένειες των επιβατών».

protothema.gr

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι