Γκρέμισε το εκκλησάκι γιατί νόμιζε ότι θα πλήρωνε φόρους και ΕΝΦΙΑ!

Συνελήφθη το ζευγάρι ιδιοκτητών του χωραφιού για την καταστροφή ναού σε χωριό του Αγρινίου.

Ρεπορτάζ Αντώνης Τριανταφύλλου

Γκρέμισε το εκκλησάκι γιατί νόμιζε ότι θα πλήρωνε φόρους και ΕΝΦΙΑ! Απίστευτη κατάληξη είχε η εξιχνίαση του πρωτοφανούς βανδαλισμού εκκλησίας στο Αγρίνιο.

Ο ιδιοκτήτης του χωραφιού στο χωριό Μεγάλη Χώρα φέρεται ότι ήταν τελικά ο δράστης που με έναν γεωργικό ελκυστήρα κατάφερε πολλαπλά χτυπήματα στους τοίχους της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, που βρίσκεται μέσα στο κτήμα του, με αποτέλεσμα το κτίριο να πληγεί ανεπανόρθωτα και να κριθεί κατεδαφιστέο. 

Οι άνδρες της Ασφάλειας στο Αγρίνιο χρειάστηκαν μόλις λίγες ώρες προκειμένου να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης, που προκάλεσε αναστάτωση στην τοπική κοινωνία και τη Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Οι πληροφορίες και τα στοιχεία που είχαν στην κατοχή τους οι αστυνομικές Αρχές οδηγούσαν στον ιδιοκτήτη του χωραφιού και στην 69χρονη σύζυγό του. Το ηλικιωμένο ανδρόγυνο ήταν οι δράστες της βέβηλης πράξης.

Οι δυο τους, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, «ενεργώντας από κοινού, προκάλεσαν με γεωργικό ελκυστήρα ολοκληρωτική φθορά σε παρεκκλήσι που βρισκόταν σε αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας του 68χρονου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το χωράφι, μαζί με την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, ανήκε εδώ και δεκαετίες στην οικογένεια του 68χρονου. Ωστόσο ο ιδιοκτήτης από τη δεκαετία του 1980 διατύπωνε την πρόθεσή του να γκρεμίσει το εκκλησάκι που βρισκόταν στην ιδιοκτησία του.

Ομως, οι προσπάθειές του προσέκρουαν στο γεγονός ότι το εκκλησάκι, που χτίστηκε το 1969, ήταν και καλής κατασκευής και νομιμοποιημένο, ενώ η μητρόπολη είχε ορίσει και εφημέριο.

Ο ηλικιωμένος δράστης τον τελευταίο καιρό, σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», φέρεται ότι ισχυριζόταν στους συγχωριανούς του πως φοβόταν ότι θα έπρεπε να πληρώσει ΕΝΦΙΑ και άλλους φόρους επειδή έπρεπε να το δηλώσει μαζί με το χωράφι στο Κτηματολόγιο.

Παρά τις προσπάθειες των συγχωριανών του αλλά και της μητρόπολης να τον μεταπείσουν, δείχνοντάς του τους νόμους που αποδεικνύουν ότι τα κτίρια των εκκλησιών δεν βαρύνονται από κανέναν φόρο, ο 68χρονος δεν φαινόταν να πείθεται.

Το γκρέμισμα του παρεκκλησίου σόκαρε την τοπική κοινωνία της Μεγάλης Χώρας, αλλά και την ευρύτερη περιοχή. Οι κάτοικοι του χωριού ήδη αναζητούν τρόπους συντονισμού για να βρεθούν χρήματα ώστε να γίνουν εργασίες αποκατάστασης στο μέλλον.

gkremise ekklisaki gia ton enfia

Πηγή

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι