«Δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατική επίθεση στην Ελλάδα» ; Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη;

Πολλοί ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει τέτοιος λόγος ανησυχίας για τρομοκρατική επίθεση στην Ελλάδα…  – Όμως, ποιες ενδείξεις «αγνοούμε»;

Θα ξεκινήσουμε την προσέγγισή μας από την ετυμολογία της λέξης «ένδειξη» διότι κάθε λεπτομέρεια είναι σημαντική στον προσδιορισμό της απειλής από την «τρομοκρατία», για την οποία όπως είναι γνωστό ΔΕΝ υπάρχει κοινά αποδεκτός όρος!

Ένδειξη: «οτιδήποτε (γεγονός, περιστατικό, πράξη, φαινόμενο κτλ.) μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι κάτι είναι πιθανό να έγινε ή να γίνει». Εμείς λοιπόν θα σας δώσουμε μερικές ενδείξεις και θα επιτρέψουμε όπως πάντα στον αναγνώστη με μικρό ρίσκο λανθασμένης εκτίμησης να οδηγηθεί στο/α συμπέρασμα/τα του.

Οι ενδείξεις

Θα ξεκινήσουμε την προσέγγισή μας με μια συμπερασματική αλληλουχία αναφέροντας ίσως τα πιο σημαντικά και καίρια στοιχεία, τα οποία οι χώρες που έχουν πληγεί από την τρομοκρατία και οι διεθνείς αναλύσεις έχουν προσδιορίσει ως «ενδείξεις». Είναι γεγονός ότι κάθε πληροφορία χαρακτηρίζεται πολύτιμη και καθοριστική, δυστυχώς όμως σ’ αυτού του επιπέδου την προσέγγιση που επιχειρούμε μόνο κουραστική θα ήταν.

Η Ελλάδα χαρακτηρίζεται επίσημα εχθρός του ISIS

Το 2015 για πρώτη ίσως φορά, προκαλώντας έκπληξη σε μερικούς, εμφανίζεται η σημαία της χώρας μας στους δυνητικούς «ορκισμένους» εχθρούς του «Χαλιφάτου».

Το 2016 η προπαγανδιστική εκπαιδευτική εφαρμογή (application) με την ονομασία Huroof , την οποία ανέπτυξε το «Ισλαμικό Κράτος» για να διδάξει στα παιδιά το αραβικό αλφάβητο και όχι μόνο, παρουσιάζει για ακόμη μια φορά την σημαία της χώρας μας στους εχθρούς του.

Εμφάνιση Ελλήνων μαχητών στο πλευρό του PYD/YPG

Αρχές του 2015 (χωρίς αυτή να είναι η ημερομηνία στρατολόγησής του) παρατηρείται ή καλύτερα γίνεται ευρέως γνωστό πρώτη φορά η παρουσία Έλληνα μαχητή στο πλευρό των κουρδικών δυνάμεων του PYD/YPG. Η πληροφορία από μόνη της δεν δημιουργεί συνειρμούς που να οδηγούν ή παραπέμπουν στην τρομοκρατία.

Η σύνδεση όμως του PYD/YPG (φορέας στρατολόγησης) με το PKK δημιουργεί ασυμβίβαστο. Εμφανίζεται δηλαδή ενεργή «ελληνική» συμμετοχή στην μάχη κατά της ισλαμικής τρομοκρατίας αλλά με δυνάμεις όμως, οι οποίες συνεργάζονται με αναγνωρισμένη τρομοκρατική οργάνωση τόσο από την Ε.Ε όσο και από τις ΗΠΑ, δηλαδή τρομοκράτες εναντίον τρομοκρατών.

Και δεν είναι μόνον αυτό. Η αποκάλυψη του Ivan ενός Έλληνα, ο οποίος εκπληρώνει το παιδικό του όνειρο, μαχόμενος στην πρώτη γραμμή του πολέμου κατά της τρομοκρατίας … τον «φασισμό» στο πλευρό του Τάγματος της Διεθνούς Ελευθερίας, το οποίο αποτελείται από Μαρξιστές-Λενινιστές, Μαοϊστές, Χοτζίκους και Αναρχικούς δημιουργεί νέα δεδομένα.

Όλα αυτά ίσως για μερικούς να μην αποτελούν ενδείξεις τρομοκρατικής απειλής για την χώρα μας μέχρι φυσικά την αποκάλυψη συμμετοχής και Ελλήνων αναρχικών, οι οποίοι μετέφρασαν και προσυπόγραψαν σε μια εξόχως απειλητική διακήρυξη ότι «Το έθνος-κράτος, η εξουσία, το κεφάλαιο και η κοινωνική ιεραρχία είναι οι εχθροί του απελευθερωμένου κόσμου και ως εκ τούτου οι εχθροί όλων μας … Τα αφεντικά, μαζί με το στρατό και την αστυνομία τους, πρέπει να αντιμετωπιστούν με σφαίρες, βόμβες και δυναμίτη.»

Επεισόδια σε καταυλισμούς προσφύγων – μεταναστών

Παρά την προσπάθεια περιορισμένης κάλυψης επεισοδίων σε καταυλισμούς ή  hot spots προκειμένου να μην ζημιωθεί η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, οι ανεξέλεγκτες ακόμη ΜΚΟ καταγγέλλουν την διακίνηση ναρκωτικών και την εμπορία ανθρώπινης σάρκας με την απουσία του Κράτους να παραμένει εκκωφαντική.

Οι Καταυλισμοί, στους οποίους χάθηκαν όλες οι ελπίδες και κανένας πλέον δεν έχει να χάσει τίποτα αποτελούν πεδία «ώριμης» στρατολόγησης σε όποιους πλειοδοτήσουν τα περισσότερα. Είτε αυτοί υπηρετούν την ισλαμική, είτε την εσωτερική τρομοκρατία, είτε ακόμα το οργανωμένο έγκλημα.

Η επίσημη γραπτή αναφορά των Αμερικανών για τη μεγάλη «τρύπα» σε διαβατήρια, ταυτότητες και ελέγχους στα σύνορα της χώρας.

H δημόσια έκθεση του US Department of State για την τρομοκρατία στην χώρα μας, την οποία λίγοι ίσως διάβασαν και ακόμη λιγότεροι κατάλαβαν δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας, παρουσιάζοντας σοβαρές ενδείξεις, τις οποίες κάποιοι συνεχίζουν να μην βλέπουν.

Τα πιο επίμαχα σημεία:

«η Ελλάδα είναι μέλος του Διεθνούς Συνασπισμού εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και εφαρμόζει πλήρως τις Αποφάσεις 2178 και 2199 του Συμβουλίου Ασφαλείας και το καθεστώς κυρώσεων σε βάρος του ΙΚ που επέβαλε το ΣΑ του ΟΗΕ»

Συνεπώς παραμένουμε δυνητικός ΣΤΟΧΟΣ, ως μέλος του Διεθνούς Συνασπισμού, παρόλο που ΔΕΝ έχουμε «ιμπεριαλιστικές διαθέσεις».

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει η υπόψη έκθεση στις ελληνικές ταυτότητες και διαβατήρια, σημειώνοντας πως είναι εξαιρετικά ευάλωτες σε αλλοίωση, ενώ επισημαίνει ότι έξι από τους δράστες που ενεπλάκησαν στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες, διαπιστώθηκε πως είχαν περάσει από την Ελλάδα.  – Χωρίς σχόλια.

Μαχητές ριζοσπαστικοποιημένοι, οι οποίοι επιστρέφουν στα βαλκάνια (Κόσοβο – Αλβανία)

Μια απειλή, η οποία «εκμεταλλευόμενη» θρησκευτικά αλλά και εθνικά – εθνικιστικά κίνητρα μπορεί από μόνη της να προκαλέσει αποσταθεροποίηση στην χώρα μας. Ειδικά όταν διαπιστώνεται από μαρτυρίες πρώην μαχητών, προς έκπληξη μερικών, ότι τα κίνητρα μεγάλης μερίδας ήταν χρηματικά και όχι αμιγώς θρησκευτικά. Ένας παρακρατικός εκπαιδευμένος και ψυχωτικός στρατός έτοιμος για όλα στα βόρεια σύνορά μας.

2.000 τουλάχιστον ασυνόδευτα παιδιά και ανίκανες υποδομές να τα φιλοξενίσουν προσφέροντας την απαιτούμενη ψυχολογική υποστήριξη. Μια αναδυόμενη απειλή, η οποία έχει κινητοποιήσεις όλες τις Υπηρεσίες Πληροφοριών, άγνωστη στην χώρα μας έχει αφεθεί στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, το οποίο το μόνο που ζητά είναι χρηματοδότηση.

Η δράση της Τουρκίας ως συνεργάτιδας δύναμης και καταφύγιο του «Ισλαμικού κράτους»

Υπάρχουν πάρα πολλά γνωστά στοιχεία που αποκαλύπτουν την συνεργασία της Τουρκίας με το ISIS και θα μπορούσαν από μόνα τους να αποτελέσουν τίτλο μελέτης και όχι άρθρου.
Θα σταθούμε σε κάτι που δεν είναι ευρέως γνωστό. Θα αναφέρουμε το εγχειρίδιο των 66 σελίδων που διακίνησε αρχές Ιουλίου μια ανώνυμη τρομοκρατική ομάδα του ISIS, μέσω της κρυπτογραφημένης εφαρμογής Telegram.

Το υπόψη τρομακτικά «τρομοκρατικό» εγχειρίδιο γραμμένο ΜΟΝΟ στην τουρκική γλώσσα, και το οποίο έχει σκοπό να εμπνεύσει τους απανταχού «μοναχικούς λύκους», οι οποίοι προφανώς μιλούν την τουρκική, δεν αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού και αποτελεί σίγουρα ένδειξη που πρέπει να αξιολογηθεί σωστά.

Σχεδόν ανύπαρκτη νομοθετικά «αποτρεπτκή»  προσέγγιση

Στο θέμα έχουν αναφερθεί πολλοί αναλυτές, καθόσον ελλείψει στοιχείων είναι πολύ δύσκολη η τιμωρία όσων συμμετείχαν σε τρομοκρατικές ενέργειες ιδιαίτερα όταν αναφερόμαστε στην ισλαμική τρομοκρατία. Αυτό που δεν τολμά σχεδόν κανείς είναι η «αποτρεπτική» ποινικοποίηση πιθανόν νέων υποψήφιων τρομοκρατών με εξοντωτικές ποινές. Δυστυχώς η νομοθετική και εκτελεστική εξουσία δεν βοηθά την δικαστική, ουσιαστικά την εγκαταλείπει, δείχνοντας απροθυμία ή εσκεμμένη αδιαφορία να διατυπώσει σύγχρονους νόμους για την τρομοκρατία αφήνοντας συστηματικά την Δικαστική εξουσία «ανεκπαίδευτη».

Διαπιστώσεις

Εάν δεχθούμε ότι η χώρα μας διαθέτει ένα σύστημα απειλής τεσσάρων βαθμίδων (άγνωστο για τους πολίτες), οι επίσημες δηλώσεις ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για ένα τρομοκρατικό χτύπημα καταδεικνύουν μάλλον ότι είμαστε στο επίπεδο απειλής 1!

Όταν όμως υπάρχουν οι δυνατότητες αλλά φυσικά και το κίνητρο η «αυθαίρετη» προσέγγιση «ότι η χώρα μας ούτε αποικιοκρατική ιστορία έχει, ούτε ιμπεριαλιστικές διαθέσεις είχε σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας της» από μόνη της δεν μπορεί να μηδενίζει τον κίνδυνο ειδικά όταν υπάρχει μια πρόσφατη δολοφονική επίθεση κατά πρώην Π/Θ.

Θα ήταν ολέθριο σφάλμα να διαχωρίσουμε την εσωτερική από την ισλαμική τρομοκρατία στην χώρα μας μετά τα όσα επιγραμματικά αναφέραμε για την εξαγωγή του επιπέδου απειλής, αφού απλοϊκά θα μπορούσαμε να αιτιολογήσουμε ότι έχουν ίδιους σκοπούς με διαφορετική προσέγγιση.

Αν η Ιταλία με το ιδιαίτερο δίκτυο οργανωμένου εγκλήματος, η οποία έχει επωφεληθεί – εκμεταλλευτεί την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση αποτελεί τον επόμενο στόχο, τότε σίγουρα ο «διακομεταστικός κόμβος» που ακούει στο όνομα Ελλάδα, μόλις δεχθεί πιέσεις από την Ε.Ε και όχι μόνο για την «ελαστική» μεταχείριση των «εξυπηρετούμενων» δικτύων διαβατηρίων και διακίνησης παράνομα εισερχομένων προσώπων θα αποτελέσει σίγουρα τον επόμενο στόχο για παραδειγματισμό. Η όποια σιωπηρή «συνεργασία» θα έχει τελειώσει.

Παράλληλα η εσωτερική τρομοκρατία θα έχει ενισχυθεί, θα έχει αναβαθμιστεί με πιο βίαιες και αποτελεσματικές μεθόδους, οι οποίες θα την καθιστούν μια μόνιμη «εκμεταλλεύσιμη», όπως έχει δείξει το παρελθόν, απειλή αποσταθεροποίησης, πρωτίστως οικονομικής αφού θα πλήξει άμεσα την εικόνα της χώρας. Και τούτο διότι δεν συνηθίζονται (μέχρι τώρα τουλάχιστον) οι απώλειες ανθρώπινης ζωής στα στοχευμένα χτυπήματά της.

Οι Δυνάμεις Ασφαλείας την αποτελεσματικότητα των οποίων εκθειάζει η αμερικανική έκθεση, ΔΕΝ είναι υπεύθυνες για την αδράνεια του Κράτους, το οποίο «αρνείται» να αντιληφθεί το μέγεθος της απειλής. Απουσιάζει ένας εμπνευστής και ο στρατηγικός σχεδιασμός, αφού ξεκάθαρα αναφέρεται ότι η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στερείται της ικανότητας (όχι δικής της υπαιτιότητας) να χρησιμοποιήσει τον όγκο των πληροφοριών που συγκεντρώνει και να τις μοιράζεται με άλλες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού. Φυσικά και μεταξύ των ξένων αντίστοιχων Υπηρεσιών.

Οι Ξένες Υπηρεσίες αναγνωρίζοντας την παγκόσμια απειλή και την προτεραιότητα για την ασφάλεια των πολιτών προσλαμβάνουν προσωπικό και συνεχώς αναβαθμίζονται δίνοντας βαρύτητα στις νέες τεχνολογίες. Εμείς συνεχίζουμε να εφησυχάζουμε τους πολίτες με μια «προκρούστεια» λογική.

Ενδείξεις λοιπόν υπάρχουν και προφανώς περισσότερες από αυτές που σε συντομία αναφέραμε. Το συμπέρασμα δεν το γνωρίζουμε και το αναζητούμε και εμείς επίμονα να το μάθουμε, όπως το γνωρίζουν (στον βαθμό που επιτρέπεται) οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, του Βελγίου και της Ισπανίας, οι οποίοι γνωρίζουν το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής και λαμβάνουν οδηγίες για την συμπεριφορά τους από το Κράτος.

Στην χώρα μας, η οποία ακόμα δεν είναι έτοιμη ν’ αντιμετωπίσει την ριζοσπαστικοποίηση κάθε μορφής, δεν τολμούμε ούτε να επαναπροσδιορίσουμε το όρο «ασφάλεια». Τουλάχιστον ας γίνει αυτό και τα υπόλοιπα ίσως προκύψουν πριν να είναι αργά.

Πηγή , Πηγή

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι